Julgodis

Här har jag samlat lite olika julgodis ifall du är ute i sista minuten och vill göra något innan jul.

Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor

Så här i halloween tider händer det ju kanske att du karvar ur en pumpa och gör ett läskigt halloweenhuvud. Vad gör man med kärnorna då? jo rostade pumpakärnor såklart, enkelt, gott och nyttigt.Det går ju såklart att göra på pumpakärnor man köper också, men extra...

läs mer
Brynt smörkola

Brynt smörkola

*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Mat.se *** Brynt smörkola, kolornas kola, det ör nog favoriten bland kolor även fast t ex Pepparkakskola är väldigt gott så kan man aldrig tröttna på helt vanligt smörkola och bryner man smöret så blir det helt galet...

läs mer
Chokladkola

Chokladkola

Den här chokladkola är väldigt god och lagom seg, toppa den gärna med lite havssalt. Chokladkola Min mamma gjorde alltid chokladkola till julen, eller hon gör det fortfarande och den här smakar precis som hennes. Ingredienser Chokladkola: 100 g smör 3 dl socker (270...

läs mer
Vit chokladtryffel på lite olika vis

Vit chokladtryffel på lite olika vis

Chokladtryffel är något jag älskar och det är något man kan göra på hur många olika sätt som helst. Här har jag gjort vit chokladtryffel på lite olika vis. Bollarna kan man ju rulla i det man tycker är gott, bara helt vanligt florsocker eller varför inte...

läs mer
Vit chokladfudge

Vit chokladfudge

*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och kocken *** Vit Chokladfudge, ungefär sån där fudge man brukar hitta i lösgodishyllan, den här är lite mjukare, men mycket godare, perfekt att göra till påskäggen.  Vit Chokladfudge Fudge är nog mitt...

läs mer
Pepparkakskola – helt juligt god

Pepparkakskola – helt juligt god

*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime SE *** Pepparkakskola är en vanlig julkola med pepparkakskrydda i, använd gärna hemgjord, mycket godare än dom man köper på påse i affären också vet du vad du har i den. Pepparkakskola är en favorit här...

läs mer
Hallonkola

Hallonkola

*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och kocken *** Här kommer ett recept på en seg och god hallonkola, lite beroendeframkallande, jag bara älskar dom här och bakar dom varje jul. Dom funkar ju i och för sig hela året som vanligt godis, men det blir...

läs mer
Brynt smörkola med salta jordnötter

Brynt smörkola med salta jordnötter

*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***Den här Brynt smörkola med salt jordnötter blir ungefär som knäck där jag bytt ut mandeln till salta jordnötter istället, saltet i nötterna lyfter smaken och det brynta smöret ger en god karamell...

läs mer
Pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda är väldigt enkelt att göra skälv och det blir mycket godare än den köpta, sen är det ju ett plus att man vet vad den innehåller också. Extra gott blir det om man maler eller mortlar kardemumma och nejlikor själv  Pepparkakskrydda  10 min 1,5 dl...

läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om Mig

i Köket med Anders

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This