Är man ute och campar så vill man oftast ha det enkelt, så nutellabullar i omnia blev ett test, med köpt smördeg och en burk nutella. Blev dock besviken på smördegen som inte innehöll något smör, jag va dum att inte kolla innan, men nog om det nu,

Det här receptet är väldigt enkelt och det blir inte så mycket kladd eftersom man köper det mesta färdigt, jag brukar vilja göra det mesta själv, men jag skulle aldrig komma på tanken att göra en egen smördeg och egen nutella i husvagnen, man skulle ju kunna göra hemma och ta med sig men är man ute på en långtur så kan man inte ha för mycket med sig.

Nutellabullar i Omnia

Jag köpte två rullar med smördeg och satte ihop dom på längden, det blev lite långt och jag fick skära bort en bit, ska testa på andra ledden nästa gång, då blir det nog perfekt för Omnian. Det blir ungefär som croissanter men i annan form.

Receptet

ca 45 min

10 – 12 bullar

Ingredienser

2 rullar smördeg
1 liten burk nutella
1 st ägg till pensling

ev pärlsocker eller kokos

Gör så här

  • Lägg ut smördegarna bredvid varandra, ja la ihop kortsidorna så den blev väldigt lång, men tror det hade blivit bättre på andra ledden.
  • Bred ut nutella över hela, snåla inte, jag hade en stor burk på 630 gram och använde lite mindre än hälften, kunde ha haft på lite mer.
  • rulla ihop och lägg in Omnians silikonform, har du ingen silikonform går det nog bra att bara smörja aluminiumformen.
  • Klipp degen ca 2/3 djupt med ca 2 cm mellanrum och pensla med uppvispat ägg, str över pärlsocker eller kokos om du vill.
  • Kör på mellanlåga ca 20-30 minuter eller tills det har blivit bra färg, ha inte för hög låga då blir det bränt i botten.
  • Låt den sedan svalna innan ni äter, dom blir supervarma inuti, det är bara att bryta av och njuta.

Rulla ut plattorna och sätt ihop dom

Bred ut ett rikligt lager med nutella

Rulla ihop hela degen

Lägg ner i Omnian och klipp med ca 2 cm mellanrum och pensla med ägg

Kör på mellanlåga tills det blir gyllenbrunt, ca 20-30 minuter

Kom ihåg add den är väldigt varm när den är klar, låt den vila ca 30 minuter, sen är det bara att bryta av bitar och bjuda på fika ute i förtältet.

Bryt av eller skär bitar, väldigt enkelt och gott, precis som det ska vara när man campar

Jag får många frågor om vart man köper en Omniaugn, den finns bl a hos husvagnsfirmor sen har även Jula den här och jag rekomenderar att köpa till silikonformen, det underlättar så mycket, speciellt vid diskning, gallret som finns kan vara bra till bake-off bröd, annars kan man lika gärna vara utan det.

Tips på andra Omniarecept