I sommar va vi ute rekordlänge med husvagnen och det är ju klart man blir sugen på kladdkaka även då, jag har ju redan en kladdkaka i Omnia här på bloggen men den här gången gjorde jag med vit choklad i, lika enkelt men jag behövde bara sno lite vit choklad avbarnens godis.

För er som inte vet vad en Omnia är så är det en form som man ställer på en gasolspis och då blir den som en ugn och man kan laga allt som går att göra i en vanlig ugn, det blir nästan oftast bättre i en Omnia tycker jag, läs mer här och den finns att köpa i t ex husvagnstillbehörsbutiker och på Jula.

kladdkaka med vit choklad i omnia

Man behöver ju inte göra kladdkaka med vit choklad i omnia, man kan ju ta vilket godis som helst egentligen. Har du inte köpt silikoninsatsen till omnian så tycker jag att du ska göra det, så enkelt att använda och så mycket enklare att diska än aluminiumformen, man bränner ju lätt fast om man gasar på gasolen lite för mycket.

Som vanligt när man åker ut och campar är det smidigast om man mäter upp och förbereder redan hemma i påsar, eftersom man ska blanda socker och ägg först så gör jag två påsar till det här receptet, en med bara socker och en med resterande torra ingredienser.

ca 40 min

4-6 portioner

Ingredienser

100 g smält smör
2 ägg
300 g socker (3 dl)
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
90 g mjöl (1,5 dl)
100 g vit choklad

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Blanda ägg och socker, tillsätt resten av dom torra ingredienserna och blanda igen och tillsist smöret, spar gärna lite och smörj formen med om du inte har nått annat att smörja med.
  • Häll i Omnia och bryt bitar av chokladen och tryck ner lite här och var.
  • Kör på nästan lägsta värmen ca 25 minuter, kan bli längre också, känn efter med en sticka ibland, kör man för varmt blir det lätt bränt i botten.
  • Låt den vila en stund innan servering.
kladdkaka med vit choklad i omnia
kladdkaka med vit choklad i omnia

 Servera med lättvispad grädde och bär

kladdkaka med vit choklad i omnia

Tips på andra recept i Omnia

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.