Marknadsnougat är något som alla marknader ute i landet brukar svämma över av. Marknadsnougat är riktigt enkelt at blanda ihop, det går även snabbt och du har nog alla ingredienser redan hemma.

Man kan bli lite lätt beroende av dom här, så ät inte för många, då får man ont i magen.

Marknadsnougat

10 min
Alldeles för mycket

Ingredienser

125 g smör
6 dl strösocker (540 g)
2 dl vatten (200 g)
6½ dl vetemjöl (390 g)
4 dl florsocker (240 g)
1 dl kakao (40 g)

Gör så här

  • Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter.
  • Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.Häll i smörblandningen och rör om ordentligt och snabbt, det stelnar väldigt fort.
  • Bred ut på ett bakplåtspapper och gör den så tjock du vill ha den, eller så täcker du en form med bakplåtspapper och häller i.
  • När den svalnat lite kan du skära upp i rutor.
  • Förvara i kylen, går även bra att frysa in, men blir lite kladdigare sen när du ska äta dom.

Snabbt och enkelt.

Varning! ät inte för många, man får väldigt lätt ont i magen…

Prova gärna något av mina andra recept på godis, t ex Vit chokladfudge

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Alwine

    HEJ MEN VARFÖR SÅ MYCKET SOCKER??

    Svara
    • i Köket med Anders

      Hej, för att det är godis, vet inte om det blir bra med mindre socker.

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Deedeeeki | Pearltrees - […] Bottnen smakar fräscht av hallon och är fylld till bredden med ljuvlig dulce de leche. På detta hallon- och…
  2. Marknadsnougat | Fredriks fika - Allas.se - […] hittade jag hos I köket med Anders, jag tillsatte bara lite vaniljsocker för att få en lite rundare […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.