*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Matsmart ***

Nu när det är fullt av höstmarknader ute i landet brukar det svämma över av stånd som säljer nougat, jag är typ beroende av dom och här är ett recept på sådan nougat.

Det är väldigt enkelt och snabbt att slänga ihop själv och man har ofta dom flesta ingredienserna hemma i skafferiet.

Marknadsnougat

10 min

Alldeles för mycket

Ingredienser

125g smör
6 dl strösocker
2 dl vatten
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

Gör så här

  • Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält allt och koka i ca 2 minuter.
  • Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en stor bunke.Häll i smörblandningen och rör om ordentligt och snabbt, det stelnar väldigt fort.
  • Bred ut på ett bakplåtspapper och gör den så tjock du vill ha den, eller så täcker du en form med bakplåtspapper och häller i.
  • När den svalnat lite kan du skära upp i rutor.
  • Förvara i kylen, går även bra att frysa in, men blir lite kladdigare sen när du ska äta dom.

Snabbt och enkelt.

Varning! ät inte för många, man får väldigt lätt ont i magen…

Prova gärna något av mina andra recept på godis, t ex Vit chokladfudge

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Deedeeeki | Pearltrees - […] Bottnen smakar fräscht av hallon och är fylld till bredden med ljuvlig dulce de leche. På detta hallon- och…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *