Pepparkakskrydda är väldigt enkelt att göra skälv och det blir mycket godare än den köpta, sen är det ju ett plus att man vet vad den innehåller också.

Extra gott blir det om man maler eller mortlar kardemumma och nejlikor själv

 Pepparkakskrydda 

}
10 min
1,5 dl

Ingredienser

4 msk malen kanel
4 msk malen ingefära
2 msk hel kardemumma
2 msk hel kryddnejlika
1 msk malen pommerans (friviligt)

Gör så här:

  1.  Mortla kardemumman och kryddnejlikan om du använder hel, annars är det bara att blanda allt, går lika bra med färdigmald men det blir mer smak om du använder hela kryddor.
  2. Blanda med ingefära och kanel och pommerans om du vill ha det i.
  3. Förvara i burk med lock.

 

 

 

pepparkakskrydda
Mycket godare pepparkakor med egen krydda

Recept där du behöver pepparkakskrydda

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pepparkakskladdkaka - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.