Brutal Brewing är ett bryggeri inom Spendrups, det är initiativ av anställda inom bryggeriet, personerna bakom projektet har vanliga jobb inom Spendrups som kontorister och bryggare, dom är seriösa om inom öl men väldigt oseriösa i om annat och deras mål är att skapa grym och smakrik öl åt folket.

Den 1:a mars släpps Cirrus the Cloudy Lager från Brutal Brewing, jag var på lanseringen för den och det var något utöver det vanliga.

Lansering av Cirrus the Cloudy Lager

Det började med att vi fick ett par fallskärmsglasögon hemskickade med posten och att vi skulle sväva bland molnen med Brutal Brewing.

Tänkte inte mer på det, förrän vi träffades ute på Bromma Flygplats och blev upphämtad av en kille med fallskärm på ryggen samt en fotograf, där blev jag orolig, jag var inte redo för något hopp och tänkte att dom kan ju inte tvinga mig men jag kan ju inte banga ur.

Vi åkte iväg i en stor svart skåpbil en bit och kom fram till en stor silo i Bromma, där läste jag bodyflight på skylten och blev genast lugn, vi skulle flyga i en vindtunnel.

Efter lite instruktioner och ombyte så var det dags att flyga, det var bland det härligaste jag gjort, svårt till att börja med med riktigt roligt.

När vi svävat klart visade instruktören lite tricks och man blev riktigt imponerad.

Provsmakning

Sedan åkte vi upp till 17:e våningen och toppen på silosen för att sedan klättra ner på en stege en bit, silosen var dessutom Pripps gamla maltsilo, däruppe hade dom byggt upp en bar för att vi skulle få prova deras nya öl.

Cirrus the Cloudy Lager är en ekologisk lageröl som doftar humle med inslag av citrus och grapefrukt. Smaken är välhumlad med välbalanserad maltighet och markerad beska samt hög fruktighet.

Den 1:a mars släpps ölen på systembolaget och ca 200 restauranger i Sverige.

Det har kommit flera välhumlade lageröl på senaste tiden och jag tror det kommer bli nästa trend efter all IPA, det är lite av en blandning mellan lager och IPA, det är iallafall något som jag gillar väldigt mycket.

Håll utkik på systemet eller en av de 200 restauranger som kommer servera den från den 1:a Mars

Alla bilder är tagna av fotografen som följde oss under hela eventet.

Tack till Spendrups och Bodyfligt.se för ett galet roligt event.