*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Nu på vintern när man kanske är ute mycket och åker skidor eller skridskor sitter det alltid fint med lite varm choklad när man kommer in i värmen och istället för att bara blanda med något pulver så tycker jag det är godast att göra med mörk choklad.

Varm choklad med vispgrädde och kakao

Alla gillar ju olika och all choklad smakar ju lite olika så man får prova sig fram vafd man gillar. Men i den här hade jag Odense mörk choklad och då tillsatte jag lite socker också men det är ju friviligt, jag gillar lite sött.
}
5 min
1 stort glas

Ingredienser

3 dl standardmjölk
50 g mörk choklad
1-2 tsk socker (frivilligt)

vispgrädde
kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp mjölken och tillsätt chokladen, rör om tills allt har smält.
  3. Häll upp på glas och toppa med vispgrädde och lite kakao.

Jag har alltid grädde i en sifon hemma så slipper jag vispa varje gång jag vill ha lite, grädden håller ca 12 dagar i en sån så det är ju perfekt.

Tips! (annonslänk)

Köp en sifon i ett bra paket med lite tillbehör och en väldigt bra kokbok med massa bra tips. Finns hos Bagaren och Kocken.

Relaterade recept

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.