Jag måste erkänna att jag är alldeles för dålig på att äta vegetariskt, men mitt mål ärr att det ska bli oftare i år, jag börjar med en vegetarisk lasagne gjord på bönlasagneplattor och quornfärs, blev typ som en vanlig med köttfärs.

Vegetarisk lasagne

Har du inte bönlasagneplattor går det ju lika bra med vanliga, jag tog det nu för att jag hade hemma, men föredrar egentligen vanlig pasta.
}
1 timme
4 portioner

Ingredienser

ca 9 st bönlasagneplatter
400 g quornfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater (400 g)
3 msk tomatpure
1 tärning grönsaksbuljong
ca 2 dl vatten
2 msk oregono
salt och svartpeppar

0,5 dl mjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost (1 påse)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, 1880 om du kör varmluft.
  2. Quornfärsåsen: Hacka löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med tomatpurén. Tillsätt quornfärsen, jag stekte på den lite först innan jag hällde på resten av ingredienserna. Låt det puttra ca 10 minuter, jag tillsatte vattnet för att få den lite mer rinnig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ostsås: Blanda mjölet med hälften av mjölken tills det inte är några klumpar, häll på resten av mjölken och koka upp. Låt koka ca 3 minuter innan du tar av från plattan och häller i 2,5 dl av den rivna osten, rör runt tills osten är smält. Smaka av med salt.
  4. Montera ihop lasagnen, börja med färsen i botten coh varva sedan med ostsås och plattor, på det översta lagret har du bara ostsås och resten av den rivna osten.
  5. Kör in i ugnen 30 minuter. Låt den gärna stå till sig lite innan servering.
vegetarisk lasagne
ostsås
vegetarisk lasagne
vegetarisk lasagne
När den är inne i ugnen kan du behöva kolla till den så den inte blir för bränd, då är det bara att lägga på aluminiumfolie
vegetarisk lasagne
ostsås
Låt den gärna stå ett tag så den sätter sig, jag tycker att lasagne är godast dagen efter till och med, bara att värma på i ugnen med lite folie på så den inte bränns
Servera med en god sallad och gör matlådor på resterna om det blir nått kvar. Har du några tips på vad jag borde göra för mer vegetariskt så kommentera gärna nedan så blir jag glad.

Relaterat

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *