Jag tror inte jag vart med om nått år som det finns så mycket trattkantareller som i år, vi kan gå ut en gång i veckan så är det påfyllt i skogen vid våra ställen.

Relaterat: Hot melt kantarell

Vill man bara göra en enkel kantarellpasta med mozzarella så tycker jag ni ska prova det här receptet med bara några få ingredienser, bl a vin för att på lite syra och lyfta upp smakerna, eftersom jag inte dricker vin alldeles för ofta så har jag alltid en flaska matlagningsvin hemma, dom håller väldigt länge när man öppnat flaskorna.

Kantarellpasta med mozzarella

Nu har vi plockat väldigt mycket svamp i år och jag har förvällt den och portionsförpackat i vacuumpåsar med 250 g i varje, perfekt storlek tycker jag och bra att ha i frysen.
Jag är dålig på att skriva ned när jag lagar mat, så det här är bara på ett ungefär hur jag gjorde den här rätten, men smaka dig fram så blir det ju alltid gott.
}
30 min
4 portioner

Ingredienser Fondant

ca 250 g förvällda trattkantareller
25 g smör
1 gul lök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 st mozzarella
salt och svartpeppar

taglitelle för 4 portioner

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningsanvisningarna.
  2. Hacka löken och fräs med smör i en panna, lägg även i svampen.
  3. Häll på vin och låt det puttra ca 5 minuter innan du har i grädden.
  4. Låt såsen småkoka ca 5 minuter, riv sedan ner mozzarellam och låt den smälta ner.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar, blanda ner pastan i stekpannan och rör om.
kantarellpasta med mozzarella
Kantareller, lök och vin
kantarellpasta med mozzarella
Tillsätt grädde
kantarellpasta med mozzarella
Lägg i sönderriven mozzarella
kantarellpasta med mozzarella
Blanda med pastan
Lägg upp på tallrikar och servera med en god sallad som du gärna ringlar lite olivolja och strör lite flingsalt över.
kantarellpasta med mozzarella

Några andra recept med svamp

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Jeanette

    Så enkelt och gott!

    Svara
    • i Köket med Anders

      Håller med, oftast är ju det enklaste som är det godaste också 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.