*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Pizza Margherita är den enklaste av alla pizzor och väldigt god med bra råvaror, den här är med buffelmozzarella och ugnsrostade körsbärstomater.

Degen är det viktigaste på pizzan och den är bra om den får jäsa länge med lite jäst i kylen, helst 2 dygn så den blir riktigt luftig, så börja göra den någon dag innan, läs mer i mitt inlägg ”SÅ GÖR DU DEN PERFEKTA PIZZAN, TIPS & TRIX MED MUTTI OCH 800 GRADER” hur du gör bästa pizzorna.

Pizza Margherita

}

60 min + 2 dygn

2 pizzor

Ingredienser deg

3 g jäst
200 g vatten
156 g tipo 00 mjöl
156 g vetemjöl special
12 g salt
20 g olivolja

Gör så här:

  • Börja med degen ca 2 dygn innan du ska äta.
  • Blanda jäst, vatten och olivolja i en bunke eller degblandare.
  • Vänd i mjöl och salt och blanda tills degen sätter sig ordentligt och gluten bildas, låt den sedan vila 30 minuter i bunken.
  • Knåda eller kör i blandaren igen och låt den sedan vila en timme, knåda ner degen och ställ i kylen minst ett dygn.
  • Ta ut degen och forma till två bollar och låt dom jäsa i ca 3 timmar i rumstemperatur innan du ska grädda pizzan.
  • Sätt ugnen på så hög värme den tillåter och lägg gärna in en pizzasten om du har, annars kan du använda en plåt som du sedan lägger dom på.
  • Forma sedan pizzan genom att trycka ut den rund innifrån och ut, använd inte kavel, man vill behålla liftbubblor.
pizza margherita

Ingredienser fyllning

1 burk mutti polpa
ca 0,5 dl olivolja
flingsalt
1 st buffelmozzarella
50 g fior di latte (komozzarella)
100 g körbärstomater
färsk basilika

Gör så här:

  1. Skiva cocktailtomaterna, lägg i en form, häll på lite olivolja och flingsalt, kör i ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda en burk mutti polpa med ca 0,5 dl olivolja och lite flingsalt, smaka av så det smakar bra.
  3. Bred ut lagom mycket på pizzan, fördela ut komozarella och sedan in i ugnen med pizza.
  4. När pizzan är lagom gräddad i kanterna tar du ut den och river sönder buffelmozzarellan som du fördelar ut, lägg på cocktailtomater och lite färsk basilika.
  5. Om man vill kan man pensla kanterna på pizzan med olivolja.
pizza margherita

Pizzan nedan blev jag bjuden på ett event för ca ett år sedan när vi fick lära oss baka perfekta pizzor med Muttipizzerian 800-grader i Stockholm. Jag kan verkligen rekomendera ett besök där, dom vet verkligen vad dom sysslar med, bra deg och bra råvaror.

Tips! (annonslänk)

Bäst blir pizzan om du bakar den på ett bakstål i ugnen, köp ett från Nordvik hos KitchenTime, jag har ett och kan verkligen rekommendera det.

pizza margherita

Relaterat

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.