Pizza bianca med Västerbottensost och smörstekta kantareller, kanske den godaste pizzan jag ätit och gjort.

Vi äter ofta pizza på söndagar, det är perfekt om man har lite rester kvar att bara slänga på det eller bara göra en som den här om man råkar ha en Västerbottensost och lite nyplockade kantareller hemma.

Recept på pizzadeg hittar du här på min blogg, jag har några olika, den bästa är en kalljäst pizzadeg, men som även går att jäsa snabbare i rumstemperatur, har du lite mer bråttom tycker jag att du ska testa min enkla och snabba pizzadeg.

Jag gillar att grilla mina pizzor, då är det lättare att få upp temperaturen över 300 grader, men man får passa den då för det går väldigt fort för pizzan att bli färdig. Om du grillar den så tänder du på massa briketter så du sedan häller ut i en ring längs kanten i grillen och sedan lägger du på ett par bitar björkved för extra smak och värme.

Pizza bianca med Västerbottensost och smörstekta kantareller

Pizza bianca är en vit pizza utan tomatsås, så istället tar man bara massa ost i botten, jag tycker att västerbottensost passar bra eftersom det är så mycket smak i det. Sen passar ju Västerbottensost och kantareller riktigt bra ihop så det här är en god pizza med Svenska smaker.

Ingredienser

pizzabotten
västerbottensost, skivad eller riven
färska kantareller, smörstekta
rödlök, skivad
flingsalt

Gör så här

  • Godast blir det om man grillar pizzan med lite björkved på en pizzasten, men det går ju lika bra i ugnen på högsta temperaturen eller bara med en varm plåt att slänga in pizzorna på.
  • Forma degen rund och tunn och ha på riven eller skivad Västerbottensost.
  • Smörstek kantarellerna och häll på, toppa med skivad rödlök och flingsalt.
  • Släng in pizzan med bakplåtspapper på pizzastenen eller en varm plåt, efter någon minut kan du rycka bort pappret och fortsätta grädda den tills den är hård och krispig.
  • Pensla gärna kanten med olivolja när den är klar.
Pizza bianca med Västerbottensost och smörstekta kantareller
Pizza bianca med Västerbottensost och smörstekta kantareller

Recept på pizzadeg och pizzainspiration

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.