Även när man campar vill man baka ibland som t ex en rabarberpaj i omnia.

Ett smart tips om man ska ut och campa men ändå vill baka lite i husvagnsköket är att mäta upp alla ingredienser i påsar redan hemma, så har man sparat mycket tid och kladd när man står där och ska hålla på.

Rabarberpaj i Omnia

Den här rabarberpajen är en favorit för mig, toppad med hackad vit choklad som bränns så blir det lite som en gino men ändå en paj med smuldeg.

ca 60 (om du förberett hemma)
1 form

Ingredienser

500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker

Smulpaj
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g kallt smör

Topping
100 g vit choklad

Gör så här

  • Blanda havregryn, mjöl och socker, ha i smöret och blanda med fingrarna tills det blir smulit.
  • Skiva rabarber i småbitar, skala om dom är tjocka, stö över potatismjöl och socker.
  • Hacka chokladen i ganska grova bitar.
  • Fördela ut smuldegen och chokladen över rabarberna.
  • Lägg på locket och kör på lite mellan värme på gaslågan ca 50 minuter, tills det har blivit en fin yta på choklad och smuldeg.
rabarberpaj i omnia
rabarberpaj i omnia

Servera med glass eller lättvispad grädde.

rabarberpaj i omnia

Tips på andra recept med omnia