Häromdagen plockade jag 6 lite röda vinbär hemma hos mamma till att koka saft, men lite tog jag till en god och syrlig rödvinbärspaj med smuldegstäcke.

Resterande kokade jag som sagt saft på, mer om det kommer i ett annat inlägg som kommer om några dagar förhoppningsvis, jag har semester nu och prioriterar ledigt med familjen före bloggandet nu som ni kanske märk, länge sedan senaste inlägget nu.

Rödvinbärspaj

Att göra smulpaj är nog det enklaste man kan göra, den här gången var det extra enkelt för mig då jag hade alla torrvaror uppmätta i påsar som jag skulle använt när vi var på husvagnssemester, men jag glömde bären hemma så det blev ingen paj i husvagnen.

Det passar jättebra med rårörd vaniljkräm till och recept på det finns i det här receptet på rabarberpaj.

ca 40 min

4 – 6 pers

Ingredienser

1 l rensade röda vinbär
2 msk potatismjöl
3/4  dl socker 

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj vinbären
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en ugnsform, lägg i vinbären och strö över potatismjöl och socker, blanda om.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg.
rödvinbärspaj
rödvinbärspaj
rödvinbärspaj

Servera med glass eller vaniljsås.

rödvinbärspaj

Tips på andra pajrecept