Big mac, burgarnas burgare och världens mest köpta burgare, helt smaklös på Mc Donalds tycker jag. Men om man gör den själv då, med lite mer smak i såsen och extra mycket ost, då blir den riktigt god.

Såsen jag använder är den jag har sedan tidigare här på sidan, men delar den här med, den går ju att variera med olika kryddningar också för att passa just dig. 

Big Mac, såhär gör jag den

På en Big Mac så använder Mc Donalds bara en ostskiva för två köttpuckar, desutom lägger dom den under köttet, mycket märkligt. Nej jag älskar ost och använder två skivor cheddar på varje puck, det blir så mycket godare. Jag använder alltid cheddar från Väddö Gårdsmejeri, testa den om ni hittar den i butik, riktigt god.

}

30 min

1 Burgare

Ingredienser

2 köttpuckar
4 skivor cheddar
strimlad isbergssallad
hackad silverlök
2 skivor hamburgergurka (Felix)
1,5 hamburgerbröd

Dressing:
1.5 dl majonnäs
4 skivor inlagd gurka, hackade
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar (valfritt)
1 tsk vitlökspulver

1 msk ketchup
1 msk senap

Gör så här

  1. Dressingen: Blanda all och smaka av med salt eller om du vill ha mer av något, cayennepeppar är för att få lite styrka om du vill.
  2. Smasha burgarna på något riktigt varmt, t ex ett gourmetstål eller en gjutjärnspanna, lägg på ost.
  3. Brödet brukar jag ta en extra botten som jag skär bort det understa på, sen rostar jag på bröden med smör i stekpanna eller bara lägger dom uppe på brödrosten.
  4. Bygg ihop genom att ta båda bottnarna och lägg på dressing, silverlök och isbergssallad, på den ena lägger du burgargurkan.
  5. Tryck ihop allt och njut, så mycket godare än Mc Donalds variant tycker jag.
Big Mac

Gourmetstål är riktigt bra om du ska smasha burgare, eller grädda pizza eller bröd i ugnen, med min kod ”ikoketmedanders10” får du 10% rabatt i deras webbshop gourmetstal.se

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.