*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Green & Garlic dipsåsen på Max, den är riktigt god den, men det va riktigt länge sedan jag åt på Max, gillar inte burgarna där. Men jag kom iallafall över receptet på den här såsen i någon matgrupp på facebook som jag memorerade i huvudet, va bara tvungen att testa, och den va riktigt god

Den här dipen passar ju till så mycket egentligen, inte bara pommesen eller lökringarna, jag kan tänka mig att den sitter fint till en grillad fläskkaré eller liknande.

Green & Garlic

Green & Garlic dipsåsen består iallafall bara av typ 3 ingredienser, iallafall om du redan har majonnäs, men jag brukar göra egen och delar även det recepåtet här nedan. Använder du färdig majonnäs så ta 2 dl ungefär, men sen får man ju såklart smaka sig fram om man vill ha mer av något, t ex mer vitlök eller kanske nildare, då är det ju bara att ta mer majonnäs.

Vilka ingredienser är det då Green & Garlic består av förutom majonnäsen då? jo persilja och vitlök. Vitlöken kunde man ju gissa med tanke på namnet men persilja kunde inte jag gissa på, det va desutom många på Tiktok och Instagram som vart förvånade när jag nämde persilja.

}

10 min

ca 2 – 3 dl

Ingredienser

2,5 dl majonnäs
1 kruka persilja
1-2 vitlöksklyftor

Majonnäs
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl majonnäs
1 tsk salt

Gör så här

Majonnäs: Lägg i allt i en bägare och kör med stavmixer, det är det enklaste, men har du ingen stavmixer så kan du kika mitt andra recept på majonnäs här.

Green & Garlic: Lägg i majonnäs, 1 kruka grovhackad persilja och vitlök i en bägare och mixa ihop med stavmixer* tills du tycker det är lagom mixat, ju mer desto grönare.

Har du ingen stavmixer* eller matberedare* så hacka persiljan riktigt fint och pressa vitlöken sen blanda för hand.

Smaka av om du vill ha er vitlök eller något, ta mer majonnäs om du vill.

Green & Garlic

Tips! (annonslänk)

Bagaren och Kocken har ett otroligt stort utbud av stavmixer och annan köksutrustning.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.