Ramslöken jag köpte hem räckte till många grejor, den här gången blev det ramslöksolja. När man gör olja kan man dessutom spara ramslöken som man silar bort och göra en pesto med, så har man återvunnit allt också, det är dumt att slänga bort den goda ramslöken.

Oljan passar bra till att ha på en sallad eller varför inte göra en majonnäs på den.

Ramslöksolja

}

5 min + 1 vecka

3 dl

Ingredienser

3 dl neutral olja, t ex raps
100 g ramslök
ev 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  • Hacka ramslöken.
  • Blanda med olja och en mosad vitlöksklyfta om du vill ha lite extra smak.
  • Häll upp på en flaska och låt det stå och dra ca 1 vecka.
  • Sila av i kaffefilter.

 Resterna som blir över efter silningen gör du ramslökspesto på så går inget till spillo.

Ramslöksolja

Kommentarer

6 Kommentarer

  1. matmedmera

    Ska pröva receptet när jag hittar min första ramslök i skogen!

    Svara
    • i Köket med Anders

      Ja gör det, jättegott, jag väntar fortfarande på att min ska växa upp

      Svara
  2. Marie

    Tänkte göra ramslöksolja. Har frusit in och gjort pesto. Jag gjorde med solrosfrö och västerbottenost. Nästa steg är olja och torka. Har vilt växande i vår trädgård, massor! Känner sig lite bortskämd faktiskt! Har bott i detta huset sedan juli förra året så detta visste vi inte, glad överraskning !

    Svara
    • i Köket med Anders

      Mums 🙂
      Vilken lucka när det växer vilt sådär på tomten, jag har planterat lökar så jag försöker få ett hav av ramslök här hemma

      Svara
  3. Marianne Levin

    Hur länge håller ramslöksoljan?

    Svara
  4. Wenche

    Hej!
    Tänkte prova ditt recept nu. När man silat av ramslöken så håller sig oljan som en vanlig olja? Om ramslöken ligger kvar hur länge håller sig oljan då i kylskåp?
    Tack på förhand!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.