Nu är det hög tid hemkokt saft, rabarberna växer så det knakar, syrenblommorna är utslagna och om några veckor blommar även flädern och glöm inte bort vinbären som växer ut i sommar.

Så nu när det är full säsong för saftkok så delar jag med mig av tre recept här på bloggen. Det är väldigt enkelt att göra och det är så mycket godare än köpt.

Vill man ha lite längre hållbarhet på saften tillsätter man enligt förpackningen, då håller den väldigt länge, jag har fortfarande kvar flaskor från förra året.

Fyra recept på hemkokt saft

Rabarbersaft

Rabarbersaft, den saft jag iallafall tänker mest på när det gäller att göra saft hemma, väldigt enkel att koka.

Syrensaft

Syrensaft var något som jag provade för första gången förra året, den smakar väldigt somrigt och passar väldigt bra att dricka iskall en varm sommardag.

flädersaft

Flädersaft, väldigt god iskall med lite is i en varm sommardag.

röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft är jag uppväxt på, mormor hade massa buskar så mamma och mormor kokade mycket röd vinbärssaft.