Det här inlägget är ett betalt samarbete med Melleruds alkoholfria Pilsner, det är mina egna ord och intryck om pilsnern.

Jag fick i uppdrag av Melleruds att bjuda tre stycken personer i min närhet på mat till Melleruds alkoholfria pilsner, jag antog uppdraget eftersom jag har druckit den tidigare och gillar deras alkoholfria pilsner. Jag tycker att den passar väldigt bra till mat och eftersom vi bor ute på landet och dom som besöker oss typ måste ta bilen så är det en bra pilsner att bjuda på.

Melleruds alkoholfria pilsner

Vilka personer hade jag då ett kärt möte med då? ni som kollat på mitt Instagramkonto har sett det och här nedan kan du läsa lite om det samt recept på maten.

Min kära Mamma

Ett kärt möte med mamma som alltid ställer upp, som barnvakt t ex. Jag bjöd henne på korv med bröd som jag tycker är underskattat till middag, det blev grillade ost- och baconkorvar som jag toppade med bearnaisemajonnäs, inlagd rödlök och knaperstekt baconströssel. Passade väldigt bra att skölja ner med Melleruds alkoholfria pilsner.

Melleruds alkoholfria pilsner

Ingredienser 4 st korvar

4 st st & baconkorvar
4 st korvbröd
1 paket bacon

Inlagd rödlök
2 st rödlökar

2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl strösocker
1 msk  salt
1 lagerblad

Beamajonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap, rumsvarm

2 st rumsvarma äggulor
2,5 dl neutral rapsolja
torkad dragon efter smak
salt och cayennepeppar

Gör så här

 1. Inlagd rödlök: skala och skiva löken, blanda resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp. Lägg i rödlöken och koka med ca en halv minut, låt svalna och ställ i kylen till servering.
 2. Beamajonnäs: Ta lite torkad dragon och blanda med vinägern, låt stå och dra en stund. Vispa sedan ihop vinägern med dijonsenap och äggulorna. Häll oljan droppvis och vispa hela tiden, efter en stund kan du öka takten, vispa tills den blir ganska tjock. Ha i mer dragon och smaka av med salt och cayennpeppar (det går lika bra med vitpeppar. Häll gärna i flaskor med sprutkork.
 3. Hacka baconet i småbitar och stek tills dom blir riktigt knapriga. Grilla sedan korvarna och ät allt i korvbröd samt njut med en Melleruds alkoholfi pilsner.

Polaren Ronnie

Näst på tur blev stod min polare Ronnie som jag känt sedan lekis och vi har nästan alltid bott i närheten av varandra. Jag tog med mig ett par kalla Melleruds alkoholfria pilsner och åkte hem till han. Han älskar att fiska så jag smörstekte ett par av hans abborrar som jag serverade i ett tunnbröd med en kall hollandaisemajo, inlagd rödlök och avokado. En riktigt god abborrklämma helt enkelt som passade perfekt till Melleruds alkoholfria pilsner.

melleruds alkoholfria pilsner
melleruds alkoholfria pilsner

Ingredienser 4 klämmor

8 st små aborrfiléer
4 st tunnbröd
3 dl majonnäs
1 citron
Inlagd rödlök, se recept ovan
1 avokado
smör till stekning
salt och peppar

Gör så här

 1. Hollandaisemajonnäs: Blanda majonnäsen med pressad citron tills du tycker att det smakar bra, det ska vara syrligt.
 2. Salta och peppra aborrfiléerna ochstek i en stekpanna med mycket smör tills dom får en gyllenbrun färg, inte för länge då blir dom torra och trista, ös lite smör då och då.
 3. Lägg två filéer på varje tunnbröd och toppa med hollandaisemajonnäs, inlagd rödlök och avokado, vik ihop och njut med en kall Melleruds alkoholfria pilsner.

Min älskade fru

Sist på tur blev min älskade fru som får stå ut med mig och mitt mattande hela tiden, jag kan ibland fortfarande fota maten medans hon har ätit upp, eller så bjuder jag kanske på kall mat. Senaste året har hon börjat äta LCHF kost, men inte jag för jag kan inte vara utan allt som man inte får äta. Men jag gjorde iallafall en LCHF burgare till henne och jag såg att Melleruds alkoholfria pilsner var LCHF vänlig med väldigt få kolhydrater så jag gjorde en ölbrässerad lök som hon saknat så mycket efter att hon började med LCHF.

Eftersom jag precis hade fått hem min nya Muurikka så slängde jag ihop allt på den, t o m friterade vaxbönor som är så gott och nästan godare än pommes. Det blev även knaperstekt bacon och en egen dressing som serverades i salladsblad istället för bröd. jag smashar ju oftast mina burgare och det kan du läsa mer om här: Smashad burgare med trippelfriterad pommes, annars går det ju bra att använda din favoritburgare eller på ditt vis.

melleruds alkoholfria pilsner
melleruds alkoholfria pilsner

Ingredienser 2 burgare

2 st 125g högrevsburgare
2 skivor gouda (gärna rökt)
1 paket bacon
2 stora salladsblad
några tomatskivor
2 stora gula lökar
smör
1/2 flaska Melleruds alkoholfria pilsner
1 påse frysta vaxbönor
rapsolja

 

Dressing
2 dl majonnäs
1 msk tomatpure
1 msk French senap (gul flaska)
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
salt

Gör så här

 1. Dressing: blanda alla ingredienser och smaka av med salt, låt stå och dra sig till servering.
 2. Vaxbönorna: Stek dom i ganska mycket olja tills dom blir gyllenbruna och lite knapriga, det går även bra att fritera men tina dom då först och låt dom torka på hushållspapper, det bubblar ganska mycket annars.
 3. Löken: Skiva löken och fräs på medelvärme i smör tills den blir mjuk men inte får färg, häll på en halv flaska Melleruds alkoholfria pilsner och låt det småputtra ca 10 minuter tills ölen har kokat in, salta eventuellt lite.
 4. Stek burgarna som du brukar eller om du vill smasha så följ stegen i inlägget: Smashad burgare med trippelfriterad pommes. Stek även bacon knaperstekt.
 5. Lägg burgarna med ost och övriga tillbehör mellan två salladsblad och servera med vaxbönorna.
melleruds alkoholfria pilsner

Vad tycker då jag om Melleruds alkoholfria Pilsner, jo att det är en av dom bättre alkoholfria som finns i matbutikerna, jag har dock inte testat alla som finns men den här är mycket prisvärd och jag tar själv nån ibland utan mat när jag vill släcka törsten med en öl och kanske inte kan ta en med alkohol. Men det är när det kommer till mat den passar riktigt bra tycker jag och eftersom jag bor på landet dit man nästan måste ta bilen så är det en perfekt öl att alltid ha hemma och kunna bjuda på.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.