*** Inlägget innehåller affiliatelänkar för Bagaren och Kocken ***

En långkokt köttfärssås i tryckkokare på bara 35 minuter, ja det stämmer att med en tryckkokare kan du laga långkoken på 35 minuter, hur enkelt som helst.

jag har haft Crock-pots Express Multicocker* sedan i våras och jag gillar tryckkokningen i den riktigt mycket, t ex så har jag testat att göra pulled pork på en timme med gott resultat (recpet kommer). Men köttfärsås hade jag inte tänkt på att man kunde göra i den.

Köttfärssås i tryckkokare

Det man ska tänka på när man tryckkokar är att vätskan inte försvinner, så man kan inte ha i för mycket när man t ex gör en köttfärssås om man inte kokar ner den efterråt då, vilket jag gör litegrann i det här receptet.

köttfärssås i tryckkokare

Hur du gör din köttfärsås är upp till dig men jag tänkte dela hur jag gjorde den här på ganska några ingredienser och väldigt barnvänlig, jag smög även i lite finriven morot för att få i lite grönsaker.Den här Crock-poten har ju även en funktion för att steka vilket är smidigt innan man börjar så att köttfärsen inte smakar kokt, tänk bara på att steka lite i taget eller göra det i en stekpanna innan.

}

ca 60 minuter

4 portioner

Ingredienser

500 g nötfärs
1 morot, riven
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, pressade 
1 burk krossade tomater
2 msk oxfond
salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och köttfärs tills löken är mjuk och färsen fått en brynt yta, gör du det i chock-poten så ta lite i taget då det lätt blir kokt annars då ytan är lite liten.
  2. Lägg i alla ingredienser utom salt och peppar i Crock-poten, blanda runt lite, sätt på locket och starta tryckkokning, starta den på kött, förinställt på 35 minuter. När tiden gått så vänta tills den släppt ut trycket (ca 15 minuter), under tiden kan man koka pasta.
  3. Koka eventuellt ner den om du tycker den är för lös.
  4. Smaka av med salt och peppar.
köttfärssås i tryckkokare
köttfärssås i tryckkokare
köttfärssås i tryckkokare

Nu gjorde jag den här rätt så barnvänlig och med det jag vet fungerar här hemma, har ett barn med selektiv ätstörning så där är det lite kämpigt, men den här gillar hen och äter massor av vilket är kul. Men självklart kan du ha i det du brakar ha i din, men tänk på att inte ha för mcket vätska.

Tipsa mig gärna med idéer vad man kan göra i en tryckkokare, lämna en kommentar nedanför. Jag har t ex testat potatis, ris, pulled pork och risotto.

Tips! (annonslänk)

Köp din Crock-Pot Express Multicocker* hos Bagaren och Kocken*, just nu black friday rea.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

1 kommentar

  1. Inger Isacsson

    Att koka rimmad fläsklägg tillsammans med 4 till 5 lökar är bland det godaste jag vet. Koka lägger dagen före. Häll det underbart goda spadet i en rostfri tillbringare. Låt stå till nästa dag. Ta bort fettet som flytit upp och kallnat. Häll tillbaka buljongen till läggen som nu är rensad från överflödigt fett och skinn. Koka potatis kålrötter och morötter.Supergott Gör rotmos om du vill.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.