*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

GB Sandwich är nog min favoritglass och nu runt jul brukar den ju komma som pepparkakssandwich, ännu godare nästan. Jag tänkte att det måste ju vara superenkelt att göra själv och det va det.

Pepparkakssandwich

Jag tog bara vanlig pepparkaksdeg som jag skar ut i rektanglar och gräddade sedan i ugnen, men bara halva tiden mot vad man brukar så det fortfarande va ganska mjuk. Pepparkaksdeg gör jag egen och använder oftast Frallans recept men har även testat Fredriks Fikas recept som även det är riktigt bra.

Jag gräddade bitarna 3 minuter men 2 minuter hade blivit bättre, nu blev dom lite för knapriga.

Glass är ju godast om man gör själv men ibland har man inte tid och lust eller så har man inte plats i frysen. Jag hade platsbrist sen så har min glassmaskin gått sönder så en ny står högt på listan. vill du göra egen glass rekomenderar jag detta recept, men spar tid här runt ju och köp såna där småpaket från GB coh skär skivor, blev perfekt storrlek till 6 st glassar.

}

30 min

6 glassar

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på den temperatur som står till pepparkaksdegen, jag kör på 225 grader till frallans recept.
  2. Kavla ut degen, men kanske lite tjockare än normalt, man vill ju ha lite tjockare.
  3. Skär ut rektanglar, använder du ett halvliters GB glasspaket så använd paketets ända som mall, Tryck lite små hål med en gaffel.
  4. Grädda i ugnen, ca 2 – 3 minuter och låt sedan svalna.
  5. Skär glassen i lagom stora bitar, jag skar 6 skivor ur ett paket, lägg sedan en pepparkaksbit på varje sida. 
  6. Ät på en gång eller packa in i smörgåspapper och lägg i frysen.

Ett tips är att inte grädda för hårt, dom blir ganska hårda av den kalla glassen också, så jag tycker att 2 minuter blir lagom

Tips! (annonslänk)

Behöver du också en glassmaskin så finns det massor hos Bagaren och Kocken*

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram och Facebook om du inte redan gör det.

Har du några roliga idéer vad man kan göra med pepparkaksdeg så tipsa mig gärna nedanför i en kommentar.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.