*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime SE ***
Pepparkakskola är en favorit här hemma, barnen är galna i den, kan det va för att det nästan smakar pepparkaksdeg.
Pepparkakskola
Ingredienser
100 g smör
3 dl socker
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 msk pepparkakskrydda (helst hemgjord)
Gör så här:
- Smält smöret och bryn det gärna, det blir godare då tycker jag, men det gör man ju som man vill.
- Lägg i resten av ingredienserna och koka upp under omrörning.
- Koka till minst 123 grader för lagom mjuk kola, jag kokade till 125 grader den här gången och tyckte att det vart perfekt men det är ju en smaksak varmare om du vill ha lite hårdare. Termometern jag använder är väldigt smart tycker jag, så slipper man använda både nått att röra med och en termometer, finns på ICA.
- När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
Tips! (annonslänk)
Köp dina bakredskap hos KitchenTime ett av Sveriges ledande e-handelsbolag inom köksprodukter.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks