*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Mat.se ***
Brynt smörkola
Temperatur
Tips: Pulled Beef i klämma
Ingredienser
100 g smör
3 dl socker (270 g)
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
ev flingsalt att toppa med
Gör så här:
- Ta en stor kastrull med tjock botten och smält smöret på ganska hög värme, börja vispa lite när det är smält och rör runt så att det inte bränner, när det dyker upp bruna partiklar i botten och börjar lukta nötigt är det brynt, ju längre du bryner desto mer nötig smak får du.
- Blanda i övriga ingredienser och låt det koka upp, rör om ganska ofta när det kokar kraftigt så det inte bränner i botten, använd termometer och koka till önskad temperatur, det tar ca 20-25 minuter.
- Ta en form, t ex en ugnsform (ca 20-20 cm använder jag) och klä den med bakplåtspapper, ett tips är att knöggla pappret innan då formar det sig lättare.
- Häll i kolan och låt den stelna i rumstemperatur innan det är dags att skära.
- Toppa gärna med flingsalt också om du vill.
Tips! (annonslänk)
Räcker inte tiden till att handla? köp din mat på nätet från Mat.se och få den hemlevererad när det passar dig.
Åh det låter galet gott. Kan dock inte bestämma mig om jag ens ska göra nåt julgodis i år. Men om då blir det nog det här receptet.
Ja det är galet gott ? jag skulle inte klara en jul utan julgodis ?