Fläskpannkaka äter vi alldeles för sällan här hemma och nu har vi skaffat ny ugn med nya fräscha plåtar så då fick det bli en fläskpannkaka toppad med bacon. Innan har vi gjort i en vanlig ugnsform för att våra gamla plåtar har gjorts rent för dåligt och dom nya ska jag vårda som ett barn nu.

Fläskpannkaka toppad med bacon

Jag tycker det blir lite festligare att toppa fläskpannkakan med bacon eller stekfläsk som jag använde på den här, det blir väldigt krispigt och gott, servera sedan med rårörda lingon. Fläsket eller baconet tillför ju lite salt i pannkakan men jag brukar tycka det behövs lite till, men det är väl en smaksak.

}
ca 50 min
1 ugnsplåt

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 300 g fläsk, tärnat
  • 0,5 tsk salt
  • ca 4 skivor stekfläsk eller bacon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tärna upp fläsket och stek på det, ställ åt sidan en stund.
  3. Blanda mjöl och hälften av mjölken tills den är klumpfri.
  4. Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt, vispa till en slät smet.
  5. Smörj en ugnsform och fördela ut fläsket, häll sedan på smeten och toppa med baconskivorna.
  6. In i ugnen ca 30 – 40 minuter.
fläskpannkaka toppad med bacon
Stek fläsket
fläskpannkaka toppad med bacon
Fördela ut på plåten
fläskpannkaka toppad med bacon
Häll på smet och lägg på stekfläsket
Innan du tar ut plåten kan du känna med en sticka och kolla så pannkakan inte är degig
Servera sen med rårörda lingon eller varför inte testa picklade lingon med kanel som jag hade till min älgkebab.

Liknande recept

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.