Burgare är gott det, men det behöver inte alltid vara högrev tycker jag. Kycklingburgare på kycklingfärs är riktigt gott och om man håller koll lite så blir det inte torrt. Jag använder bara helt vanlig kycklingfärs som jag saltar och pepprar, inget annat. Serverar sedan med någon god dressing och smarriga tillbehör.

Kycklingburgare med Srirachamajo och het tropisk salsa

Till den här burgaren gjorde jag en tropisk salsa med mango och sweet chilisås, sen hittade jag en burk med annanas i skåpet också som jag hackade ner, det blev väldigt gott och fruktigt.

Som dressing rörde jag ihop majonnäs med srirachaketchup till lagom styrka, smaka dig till hur starkt du vill ha. Använd gärna en egen majonnäs eller hellmans som jag tycker passar bäst till sånt här, men det är ju en smaksak.

Tropisk salsa och majo

1 färsk mango
1 liten burk ananas (skivor eller bitar)
sweet chili sås, efter smak

2 dl majonnäs
srirachakethup efter smak

Gör så här

  1. Skala och hacka mangon och ananasen i lagom stora bitar, gärna mindre än jag har på bilden.
  2. Lägg i en skål och blanda med sweet chili sås, här får du smaka dig till vilken styrka du vill ha, jag tog i ca 2 matskedar.
  3. Nu vidare med majonnäsen, det är bara att hälla upp den i en skål och i med srirachaketchupen, ta efter smak, ca 1 msk / dl majonnäs, men det beror på hur starkt du vill ha.
mangosalsa
mangosalsa
srirachamajo

Nu får tillbehören gosa till sig lite och då börjar vi med burgarna. Kycklingfärs är väldigt kladdigt så blöt händerna innan så går det lättare och tänk på hygienen, tvätta händerna nogrant innan och efter.

Ingredienser

500 g kycklingfärs
salt och svartpeppar
olja och smör till stekning

4 st hamburgerbröd, recept

Gör så här

  1. Dela upp färsen fyra bitar (125 g styck) och forma till burgare, salt och peppra.
  2. Stek i olja och smör på lite över medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida, jag brukar kolla med termometer för säkerhetsskull och dom är klara vid 70 grader.
  3. Rosta även bröden i stekpannan så dom får en gyllenbrun insida.
kycklingburgare
kycklingburgare

Montera ihop burgarna med dressing, sallad, kycklingburgare och salsa. Servera ihop med pommes frites eller varför inte friterade vaxbönor som är en favorit här hemma, i mitt förra inlägg med kycklingschnitzel finns beskrivning på det.

Testa gärna att baka mina briochebröd, väldigt enkla och fantastiskt goda.

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.