Chokladkola
Ingredienser Chokladkola:
100 g smör
3 dl socker (270 g)
2 dl grädde (200 g)
1 dl ljus sirap (140 g)
1/2 dl kakao
ev havssalt
Gör så här:
- Smält smöret, eller bryn det för ännu mer smak.
- Häll i övriga ingredienser, ställ kastrullen på vågen så är det bara att väga upp.
- Koka till någonstans mellan 120 och 127 grader beroende på hur hårda du vill ha, kallare = mjukare, jag kokade den här till 124 grader och tyckte det blev perfekt.
- Häll upp i en form på ca 20 x 30 cm som är klädd med bakplåtspapper.
- Toppa med lite havssalt om du vill.
- När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
Tips: Smörj kniven med naturell olja eller använd en pizzaskärare när du skär kolan.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks