*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Pulled pork med smak av julen, det här blev riktigt gott tycker jag, kanske den bästa kryddningen till pulled pork enligt mig. Jag tog lite av dom vanliga kryddorna jag brukar använda till det och sen alla kryddor som hör julen till.

Pulled Pork med smak av julen

Nu kokade jag den här i min Crock-pot, men det går ju lika ba i en gryta med lock på spisen eller i ugnen, jag körde på läget low i 7 timmar sen när jag slitit isär köttet så kokade jag in vätskan tills det bara var lite kvar.För att få det extra juligt så serverade jag det med grönkålschips, en rödkålslaw och inlagd rödlök kryddad med kanel, allt blev en riktig hit här hemma.

Själva kryddningen kan du göra efter vad du gillar, men det här är vad jag hade i, är det något du inte gillar så kan du ju dra ner på det eller utesluta det, jag älska t ex kanel och kryddpeppar så jag drog på ganska mycket med det.

Baka gärna mina briochebröd att servera i.

}
8 timmar
minst 4 portioner

Pulled Pork

  • ca 1,2 kg fläskkarré i bit
  • 1 st rödlök i klyftor
  • 50 cl julöl
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk chilipilver
  • 1 msk spiskummin
  • 1/2 msk mald nejlika
  • 6 st kanelstänger
  • 1 msk mald kryddpeppar
  • 1/2 msk mald ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk socker
  • 5 lagerblad
  • 5 st stjärnanins
  • 1 st apelsin i skivor

Gör så här:

  1. Lägg ner fläskkarrén i crock-poten eller en gryta med lock.
  2. Blanda alla kryddor och häll över, rubba in lite grann, lägg och häll i övriga ingredienser också, toppa med apelsinskivor.
  3. Starta crock-poten, jag körde 7 timar på low, använder du gryta så låter du den småputra med lock i ca 7 timmar eller ställ in den i ugnen på 100 grader lika lång tid.
  4. När det är klart plockar du upp apelsinerna, lökbitarna, lagerblad, stjärnanis och kanelstängerna, sen är det dags att dra isär köttet och koka in vätskan samt smaka av med salt.
  5. Jag har en multifunktions crock-pot så jag kan koka ner allt i den när det är färdigt annars får du hälla över i en gryta eller liknande.

Tips! (annonslänk)

Just nu är det kampanj på en Multifunktions Crock- Pot hos kitchenTime, en likadan som jag har, kan verkligen rekomendera den

Pulled pork med julens smaker
Innan tillagning
Pulled pork med julens smaker
Färdigt att dra isär
Pulled pork med julens smaker
Nedkokat

Rödkålsslaw

  • ca 1/2 rödkålshuvud, finstrimlat
  • 2 st svenska syrliga äpplen, rivet
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonäs
  • 2-3 msk äppelcidervinäger (efter smak)
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Blanda strimlad rödkål, rivet äpple med övriga ingredienser.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar, du kanske även vill ha mer äppelcidervinäger, smaka dig fram.

Inlagd rödlök

  • 2 st stora rödlökar
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 2 st kanelstänger

Gör så här:

  1. Dela och skiva lökarna.
  2. Koka ihop övriga ingredienser tills sockret löst sig och ha i löken.
  3. Låt det puttra ca en halv minut.
  4. Låt det svalna och förvara i kylen tills det ska användas.

Grönkålschips

  • 150 g grönkål
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bladen på grlnkålen och skär i lagom stora chipsbitar, den krymper lite i värmen sen.
  3. Blanda med olivolja och flingsalt.
  4. Lägg ut allt på en plåt och kör i ugnen ca 5-7 minuter, håll lite koll så det inte bränns, då smakar det inte så gott.
Grönkålschips
Grönkålschips
Grönkålschips
Grönkålschips som tillbehör

Servera allt i t ex hamburgerbröd, jag bakade mina egna briochebröd som du hittar recept på här.

Jag rostade även lite sesamfrön och hade på ovanpå pulled porken när jag serverade, den här pulled pork med smak av julen blev riktigt bra så det här och jag måste hinna med att laga det minst en gång till innan jul.

Tps på andra recept

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.