Innan vi börjar så tänkte jag bara skriva att detta inte är något samarbete eller reklam.
Max hamburgerrestauranger har ju börjat servera hot melts, alltså hamburgare i toastbröd som smörstekt, ungefär som en grilled cheese. Nu har bröden även kommit till butikshyllorna, brödet är samma som friscobrödet men nu som toast istället. Jag är ingen fantast av friscobrödet, jag tycker det är alldeles för sött och svampigt, men det här blev riktigt gott när man smörstekt det och hade kött och ost mellan.
Hot melt double cheeseburger
Mitt första test med brödet blev en Hot malt double cheeseburger, med dubbla smashade burgare och fyra skivor cheddarost, egen hamburgerdressin samt lök och ölbrässerad lök. Jag använde ost från Väddö gårdsmejeri som jag tycker är den bästa hamburgerosten med riktigt bra smältegenskaper, hittar du den i butik så är den helt klart värt att köpa.
Hur du smashar burgare har jag skrivit om tidigare i ett annat inlägg, så gå in där och kolla.
Det jag kunde ha gjort annorlunda på den här är att jag skulle ha pressat ihop den bättre så det verkligen hade blivit en macka.
30 min
2 Hot melt
Ingredienser Hot melt
4 x 100 g högrevsbollar
8 skivor cheddarost
1 st silverlök, skivad
hamburgerdressing, recept nedan
ölbrässerad lök, recept nedan
2 skivor toastbröd
Gör så här
- Smörstek ena sidan av bröden tills dom blir gyllenbrunt rostade, på hälften av bröden kan du rosta den andra sidan också, det kommer att bli locket till din hot helt.
- Hetta upp en panna, helst gjutjärn så varmt du kan utan fett, lägg bollarna några sekunder, sedan pressar du dom så dom blir ca 0,5 cm tunna, salta och vänd när dom har lossnat från pannan, det går ganska fort.
- Salta och peppra den stekta sidan, lägg på 2 skivor ost på varje burgare, för att få osten at smälta så där fint så slänger du lite vatten i pannan och på med ett lock så att det blir vattenånga. Vill du läsa mer om att smasha burgare så läs mitt äldre inlägg om det.
- Ta ett bröd och bred hamburgerdressing på den stekta ytan, lägg 2 burgare med ost ovanpå, toppa med bräserar lök och silverlök, lägg på ett lock.
- Lägg en klick smör i stekpannan och ner med hela skapelsen för att rosta undersidan, släng en skvätt vatten i pannan och på med ett lock eller bunke så det blir vattenånga, då smälter osten väldigt fint, när undersidan är fint rostad tar du upp den för att äta.
Hamburgerdressing
2 dl majonnäs
1 msk ketchup
1 msk senap, helst french
4 skivor inlagd gurka, hackade
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
1 krm cayenpeppar
salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser, måtten på kryddorna är på ett ungefär så mycket jag brukar använda, jag häller oftast bara i lite och smakar hela tiden tills det blir bra.
- Låt stå och gosa till sig ca 30 minuter, går även bra att äta på direkten.
Ölbrässerad lök till 2 burgare
1 gul lök
1 msk smör
1 msk socker
1,5 dl öl, gärna mörk
Gör så här
- Skär skivor av löken.
- Stek löken i smör i ganska hög värme tills den får lite färg.
- Strö över socker och låt det karamelliseras.
- Häll på öl och låt det koka ihop, ca 10 minuter tills ölen är inkokad.
0 kommentarer