Det här receptet på örtburgare är väl egentligen inte en burgare, kanske mer en biff, för mig är en burgare bara malt kött med salt och peppar. Men det spelar ingen roll, det är supergott det här, vi brukar äta det i ciabatta och med en morotstzatziki och lite annat grönt, perfekt som soffmat.

Örtburgare med morotstzatziki

Den här måltiden har blivit lite bortglömd här hemma, vi åt det väldigt ofta för många år sedan, ofta på fredagar i tv-soffan när man va lite trött efter veckan. Det är enkelt och snabbt att tillaga om du köper färdiga ciabatta, men vill du kan du baka egna väldigt goda som jag gjorde nu, receptet finns hos Fredrik på hans blogg Frallans matblogg, det är helt klart värt att baka egna om man har tiden.

 

30 min

4 portioner

Ingredienser

Morotstzatziki
5 dl grekisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
2 – 3 morötter, grovt rivna
salt och svartpeppar

Örtburgare
500 g blandfärs
1 gul lök, fint hackad
1 ägg
1/2 kruka persilja, hackad
1/2 kruka basilika, hackad
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olivolja till stekning

Tillbehör
4 st ciabattabröd, frallans recept
blandad sallad
lök
tomat

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till morotstzatzikin och smaka av med salt och peppar, låt den sedan stå minst 30 minuter.
morotstzatziki
  • Blanda ingredienserna till örtburgarna väl, och forma fyra hamburgare/biffar.
  • Hetta upp en panna med olivolja och stek burgarna tills dom är genomstekta.
örtburgare
örtburgare

Servera i ciabatta med morotstzatziki, sallad, lök och tomat.

örtburgare

Tips på andra recept

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.