Här kommer ett tips på en väldigt snabb och enkel rätt, kycklingfalu i grädde med smörstekt vitkål. kycklingfalu eller middagskorv på kyckling har vi ätit många gånger och den här gången hittade jag för 7 kr på city gross, ett riktigt kap helt enkelt och då kostade inte det många kronor att tillaga den här rätten.
Kycklingfalu i grädde med smörstekt vitkål
Bland annat Kronfågel har under dom senare åren börjat komma ut med många produkter som man kan ersätta det röda köttet med, t ex middagskorven eller kycklingfalu och jag tycker den är riktigt god och en bra ersättare till vanlig falukorv som jag älskar.
25 min
4 portioner
Ingredienser
1 paket Kycklingmiddagskorv (kycklingfalu)
1 rödlök
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
salt och svartpeppar
1/2 vitkålshuvud
smör
salt
Gör så här
- Skär korven i strimlor och stek i smör tills den fått yta, strimla även rödlöken och fräs den mjuk också.
- Häll grädde och dijonsenap på korv och löken, låt det puttra ett tag så grädden kokar in, smaka av med salt och svartpeppar.
- Strimla vitkålen och stek i smör, ca 10 minuter, smaka av med salt.
- Ät och njut med sallad.
0 kommentarer