Nu har jag haft ett litet uppehåll här på bloggen över jul och nyår och ska försöka komma igång igen, så till att börja med vill jag tipsa om en enkel och snabb köttfärsås med mycket smak, jag vet att den blir godast om man kokar den ca 3 – 4 timmar men ibland blir det inte så.

Köttfärssås

Den här kokar jag ca 15 minuter men det blir ändå väldigt mycket smak och mina barn som är väldigt kräsna äter massor av den, nu hade jag även färsk timjan hemma som jag hade i, men det går ju lika bra med torkad också.

25 min

4 portioner

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater (gärna mutti polpa)
1 msk konc oxfond
1 dl vatten
1 msk timjan
salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  • Hacka löken och bryn på den utan att den får färg.
  • Ta ur löken ur pannan och fräs på färsen tills den är brynd.
  • Blanda ihop allt i pannan och låt det koka ner lite medans spaghettin kokar.
köttfärsås

Låt köttfärssåsen puttra medan spaghettin kokar

köttfärssås

Riv över massa parmesanost och servera med ketchup om du vill, jag gillar det ibland.