Raggmunk med fläsk, det måste vara en av dom godaste husmansrätterna som finns, bland det billigaste man kan göra är det också så det finns verkligen anledningar till att äta det oftare.

Jag gör min med vanlig pannkakssmet så är det enkelt att komma ihåg, vissa recept använder ett ägg mindre, så jag kör 1 den ägg, en del mjöl, 2 delar mjölk och 4 delar riven potatis.

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Ingredienser, 4 port

2 ägg
2 dl mjöl
4 dl mjölk
800 g fast potatis
smör att steka i

Tillbehör

3 dl lingon
1 dl socker

fläsk eller bacon

Gör så här

  • Börja med lingonen, blanda lingon och socker, låt det stå och blanda lite då och då tills sockret är löst.
  • Blanda hälften av mjölken med mjöl tills det blir en slät smet, blanda i resten av mjölken samt äggen.
  • Skala och riv potatisen och blanda ner det.
  • Stek lagom stora raggmunkar (ca 1dl) i massa smör.
  • Stek bacon eller fläsk att ha till, eller skippa det om du vill ha det vegetariskt.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.