*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Kökets kurser ***

Grönpepparsås är riktigt gott till en blodig köttbit, oftast har man konjak i såsen men jag hade ingen och testade med whiskey istället, riktigt gott blev det.

Receptet på såsen är inspirerat av Per Morbergs recept och här nedanför ser du hur jag gjorde, det blev några små ändringar och tillägg.

Grönpepparsås med Whiskey

30 min
4 port.

Ingredienser

3 charlottenlökar
1 burk grönpeppar i lag
50 g smör
0,5 dl whiskey
3 dl oxfond
3 dl grädde
1 msk japansk soya
lite steksky om du har
salt och svartpeppar

Gör så här

  • Hacka lök och häll av grönpeppar.
  • Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar.
  • Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften.
  • Ha i grädde, soya och eventuellt lite steksky om du steker lite kött samtidigt.
  • Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

Perfekt till en rejäl blodig köttbit, t ex oxfilé eller entrecote.

Grönpepparsås

Tips! (annonslänk)

Vill du bli en riktig expert på sås, gå Tommy Myllymäkis såskurs hos Kökets kurser.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.