Den senaste veckan har jag funderat på vad jag ska hitta på för sill till jul och lingon ville jag ha i den, så jag slängde ihop en snabb sill med lingon och massa juliga kryddor, jag gav den en skvätt whiskey också.

Den här sillen fungerar alldeles utmärk att göra kvällen innan julafton, den tar 20-30 minuter att göra sen behöver den bara vila i kylen över natten.

Julig lingonsill, 1 burk

Ingredienser

  • 1 ask 5-minuterssill
  • 1,5 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl ättika
  • 1 msk whiskey
  • 3 st kanelstänger
  • 3 st stjärnanis
  • 12 st kryddnejlikor
  • 10 kryddpepparkorn, krossade
  • 1/2 röd lök, skivad
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika, whiskey honung, socker och alla kryddorna och låt det puttra ca 5 minuter tills socker och honung löst upp, låt det sedan svalna.
  2. Skär sillen i cm-stora bitar.
  3. Lägg sill, rödlök och lingon i en burk med tätslutande lock.
  4. Häll över vätskan och låt stå i kylen och gosa till sig ca 1 dygn innan servering.
lingonsill
lingonsill

Här hittar ni en annan god sill – rabarbersill

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram och Facebook om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vörtlimpa - ett måste i juletiderna - i Köket med Anders - […] […]
  2. Hallon och rabarbersill med O.P. och långpeppar - i Köket med Anders - […] har sen tidigare ett recept på rabarbersill som jag gjort dom senaste åren men nu tyckte jag det var dags…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.