Korvstroganoff är något jag älskar men gör alldeles för sällan, här är receptet jag brukar göra, riktigt god och mumsig, det går dessutom väldigt fort att göra.

Korvstroganoff

Ingredienser, 4 pers

800 g falukorv
1 rödlök
4 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk dijonsenap (kan uteslutas)
2 st saltgurkor
salt och svartpeppar

Till servering

ris
saltgurka
tomat

Gör så här

  • Skär falukorven i stavar och fräs på dom lite i smör.
  • Hacka löken grovt och fräs det med tomatpurén några minuter, blanda ner falukorven och tillsätt creme fraiche och ev dijonsenap, låt det småputtra i 10 minuter.
  • Häll i grädden och låt det puttra vidare  tills såsen tjocknar lite.
  • Hacka saltgurkan i mindre bitar och tillsätt på slutet.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med ris, saltgurka och några kvartarde tomater.