Snabba vardagsrätter sitter väl aldrig fel och här är en enkel krämig svamp- och räkpasta, riktigt gott blev det och jag tog mest av det jag hade i kylen så måtten är på ett ungefär, det viktigaste är att du smakar av.

Receptet är inspirerat av Jennie Walldéns recept på krämig räkpasta, men jag hade i champinjoner också vilket jag tyckte blev riktigt gott

Krämig svamp- och räkpasta

Jag hade räkor i frysen som jag fryst in sedan tidigare när jag fått räkor i lag över, dom tinade jag och tog lagen som jag kokade ner och använde i rätten sedan. Då fick jag sältan därifrån också så salta inte förän allt är klart om det behövs.

}

ca 25 min

4 portioner

Ingredienser

4 portioner tagliatelle
200 g räkor i lag
200 g champinjoner
4 klyftor vitlök
0,5 – 1 dl olivolja
1/2 purjolök
3 dl cremé fraiche
1 msk konc. grönsaksfond
1/2 citron, zest
1 kruka dill
1 dl vitt vin
svartpeppar
ev salt

Gör så här

  1. Koka tagliatellen enligt förpackningen.
  2. Koka ner lagen till räkorna till 1/3 ungefär och ställ åt sidan.
  3. Skivas vitlöken tunt, hacka ner champinjonerna och purjolöken. Värm olivoljan i en stor stekpanna eller traktörpanna och fräs vitlöken på medelvärme ca 5 minuter så att vitlöken sätter smak på oljan.
  4. Lägg i svamp och purjolök och fräs en stund. Häll på vin och låt det koka in i grönsakerna. Häll i räklag, chremé fraiche, grönsaksfond, låt det puttra ihop ca 5 minuter.
  5. Häll av pastan, men spara lite pastavatten (1 dl) som du blandar ner i såsen tillsammans med pastan för att få den lite krämigare.
  6. Rör ner räkorna, hackad dill och citronzest, krydda med nymalen svartpeppar och smaka av med salt.
Krämig svamp- och räkpasta
Krämig svamp- och räkpasta
Krämig svamp- och räkpasta
Krämig svamp- och räkpasta
Krämig svamp- och räkpasta

Det blev väldans gott det här och jag drack en alkoholfri lager till, men kan tänka mig att ett glass vitt vin sitter perfekt till också. Drick det du vill helt enkelt. 

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram och Facebook om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.