*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Cervera ***

Jag har förälskat mig i Gin & Tonic, jag drack min första i somras och nu är det något jag börjat nörda in mig på. Det finns så många sortes ginsorter och det dyker upp väldigt många Svenska, det är dom jag tycker är roligt att testa, självklart i måttlig mängd.

Så jag tänkte börja lägga upp lite goda varianter här på bloggen, men inte bara Gin och tonic utan även vanliga drinkar. Den här med granskott, lingon och rosmarin passade väldegt bra med den här ginen som kommer från Lydén Destilleri som smakar lite lingon och enbär, men det kan ju funka bra med annan gin också, men inget jag kan lova.

Gin & Tonic – granskott, lingon och rosmarin

Det här receptet fick jag av bryggaren på Lydén själv så inget jag hittat på och det va vad han rekomenderade att blanda ginen med.

När jag blanda Gin & Tonic så blandar jag oftast 6 cl gin och 10 cl tonic för att man inte ska dölja smaken av ginen, oftast blandar man kanske lite mer tonic, kanske 20 cl och då blir det ju tonic & gin, väldigt läskande men inte så mycket smak av ginen. Det kanske funkar bättre med en sämre gin eller kanske på sommaren när man vill ha något mer läskande.

Recept

Ingredienser – 1 glas

6 cl gin, gärna Lydén
10 cl Ekobryggeriets granskott tonic
lingon
en kvist rosmarin
massa is, gärna en stor kula klar is

Gör så här

  1. Ta fram isen och lägg i ett kupat glas, gärna ett gin och tonic glas, för att framhäva doft och smak.
  2. Häll i gin och rör om i isen så att den blir riktigt kall, häll försiktigt i tonicen, på en barsked eller längs kanten på glaset så att kolsyran inte försvinner för mycket. 
  3. Garnera med lingon och rosmarin, NJUT
gin och tonic granskott

Snygga glas va? dom fick jag av frugan på alla hjärtans dag och dom används flitigt här hemma, jag har ett par andra glas också som är riktigt snygga men mer om dom i ett annat recept. Dom här glasen och lite annat som är bra att ha hittar du mer info om nedanför.

Sen har vi ju det här med isen också, jag tycker det är otroligt snyggt med klar is, alltså helt genomskinlig, det behövs ju inte men jag äter och dricker med ögonen. Vill du göra sådan så kommer det mer om det på bloggen senare men man kan göra det enkelt hemma. Vissa säger att man bara behöver koka vattnet, men det funkar inte, testa om du vill. Men antingen så kan man göra i en kylbox i frysen, kolla den här videon. Eller så köper man formar speciellt för ändamålet, jag hittade först på amazon men hittade tillslut True Selection här i Sverige som säljer, kika in där vetja, jag kommer skriva mer om det här vid ett senare tillfälle.

gin och tonic granskott

Jag har som sagt börjat nörda in mig på det här lite och även andra drinkar och då behöver man kanske lite bra utrustning att ha hemma så jag tänkte tipsa om det här, länkar märkata med * (stjärna) är affiliatelänkar där jag får en liten provision om du gör ett köp, inget du märker på priset men jag får en liten summa som gör att jag kan fortsätta driva bloggen och allt.

Kom ihåg att dricka ansvarsfullt, jag dricker alltid för njutningen.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Relaterade inlägg

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.