I slutet av november fick jag hem en inbjudan från Innis & Gunn som var lite hemlig, den innehöll några  IPOr och en karta över Stockholm med några kryss på. Vi skulle ses på en bar i Gamla stan för att sedan ta oss till kajen och därifrån åka ribbåt ut till Tranholmen där Davidathome ligger. 

Först på baren så minglade vi lite med öl och tilltugg, Innis & Gunns grundare pratade lite om bryggeriet och vad kvällen handlade om. Varje år håller Innis & Gunn en tävling där man kan skicka in sina recept för att sedan få det bryggt, i år vann Stefan Skog @koge65 på Instagram tävlingen med en pepparkaksstout och det va den vi skulle få smaka på vid middagen senare.

Innis & Gunn koges choice
Innis & Gunn koges choice

Sedan tog vi då oss till Skeppsbrokajen för att åka med ribbåtar till Tranholmen, jag va lite orolig för att det va ganska kallt och dom där båtarna går ju väldigt fort. Vi fick dock väldigt varma overaller så man fick plats med kläderna under, lite krånglig att klä på bara, rätt skoj att se på.

Båtturen gick väldig bra och jag frös ingenting, jag hamnade ganska långt bak så jag satt i lite vindskydd. men gu va skoj det va att åka därute när dom drog på, det va inte så mycket vågor så det studsade inte så mycket och det va väl lite för mörkt, men riktigt skoj, det skulle jag vilja prova på igen.

Väl framme på Tranholmen gick vi några hundra meter hem till David och Katarina Enmark som driver en restaurangen davidathome ett par timmar i veckan hemma i sitt hem. på fredagar mellan 18.30 – 22 har dom öppet för bokade gäster och man får en fyra-rätters meny med lite förtur och fördrink, sen köper man till dryck. Ett riktigt trevligt koncept tycker jag och maten var helt fantastiskt god och det bästa av allt var att man kände sig som hemma hos någon och man fick backa på maten. 

davidathome
davidathome

Maten som vi serverade va matchad till olika öl från Innis & Gunn och nedan ser du rätterna.

Bild1: SESSION IPA – Cremé på kallrökt hälleflundra i strut
Bild 2: LAGER – Bakad rotselleri, friterade rotfruktschips, syrad rödlök och riven vintertryffel
Bild 3: BLOOD RED SKY – Reninnalnlår, KarlJohan-puré och brysselkål
Bild 4: KOGES CHOICE – Urval av ostar
Bild 5: ORGINAL – Beer float

kallrökt hälleflundra
Bakad rotselleri
Reninnanlår
Innis & Gunn koges choice
Beer float

Jag tycker att maten va fantastisk och David hade gjort ett utmärkt jobb med att matcha maten och ölen, några öl kanske serverades lite för kalla, men gott ändå.

Koge’s Choice som va en stout med pepparkaka kan jag inte riktigt uttala mig om än, den va alldeles för kall men matchade bra ihop med ostarna, pepparkakor och ädelost funkar ju alltid bra ihop lixom. Enligt Innis & Gunn va det deras bästa stout, det är inget jag vet något om eftersom jag aldrig provat någon av deras andra.

Men jag ska testa den snarast då jag har en hemma och kommer att prova i bättre temperatur så får vi se, jag skriver till här när jag gjort det.

Vill du testa ölen så finns den att beställa här hos systembolaget

Tack till Innis & Gunn, Pretto PR, David samt ribbåts killarna för en fantastiskt trevlig kväll.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.