Jag dricker sällan drinkar, förr när man va yngre slank det ner en och annan söt äcklig drink som jag inte ens gillar längre. Nu om det ska intas någon drink så är det för att det ska vara gott och inget annat, som en Cuba Libre t ex, en helt vanlig Rom & Cola med lite lime, riktigt smarrigt.

Cuba Libre

I mitt barskåp finns inte så mycket att välja på och Rom har jag bara en sort av och det är Plantation Grand reserv Barbados. När jag blandade den här och la ut på Instagram tyckte några att jag använde för fin rom för att blanda med cola, men jag undrar varför man ska blanda med en sämre. Den här köpte jag även på tax-free till väldigt bra pris och det är den enda romen jag har hemma.
Det är väl mycket en smaksak hur stark man vill ha sin Cuba libre men nedan hittar du iallafall receptet på hur jag gör min Cuba libre, gör starkare eller svagare om du vill. SKÅL!

Ingredienser, 1 drink

4 cl mörk rom
Coca cola
lime
is

Gör så här

  1. Fyll ett glas med is och pressa i lite lime, jag tycker 1/4 dels lime är lagom (smaksak).
  2. Häll i rom och fyll upp med Coca cola.
  3. Toppa med en limeklyfta.

Har du något mer tips på vad man kan blanda med Rom? tipsa gärna med en kommentar….

Kommentarer

0 kommentarer