*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Här kommer ett tips på vad du kan göra om du har en semla eller två kvar från igår och jag ska inte ta åt mig äran för det här, orginalreceptet hittar ni på In the Kitchens blogg, men jag kör ner en hel semla utan grädde istället.
När man gör en milkshake är det viktigt att man använder en bra glass utan massa tillsatser och luft, det är jättesvårt att mixa en milkshake med t ex GB bigpack, den innehåller för mycket luft och blir bara klumpar i milkshaken, så köp istället en bra glass utan luft eller gör en egen, det är superenkelt om om har en glassamskin.

Semmelmilkshake

10 min
1-2 glas

Ingredienser

  • 2 dl standardmjölk
  • 250 g glass av bra kvalité
  • 1 semla
  • grädde
  • kardemumma

Gör så här

  1. Skrapa bort grädden från semlan.
  2. Häll upp 2 dl mjölk i en blender och blanda med mandelmassan som du skrapar ur bullen, mixa lite grann.
  3. Lägg i glassen och bullen som du smulat sönder lite, mixa på högsta hastighet tills allt mixats ordentligt.
  4. Häll upp i glas och toppa med grädde och lite kardemumma.

Tips! (annonslänk)

Behöver du spritspåsar eller liknande kan du handla dom hos Bagaren och kocken.

Några andra recept på semlor

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chokladbollsmilkshake - i Köket med Anders - […] Testa gärna någon av mina andra milkshakes: Kanelbullemilkshake, Kakdegsmilkshake eller varför inte en semmelmilkshake. […]
  2. Semmelkladdkaka - i Köket med Anders - […] […]
  3. Semlor - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.