Jag har sett många som gjort semmelkladdkaka och det låter ju fantastiskt gott, så jag va också tvungen att testa.

Detta va mitt andra försök, den första blev alldeles för kladdig, precis som en kladdkaka försig ska vara men tyckte inte det passade på den här.

Semmelkladdkaka

40 min

6 – 8 port.

6 – 8 port.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 125 g mandelmassa
  • 1 msk mald kardemumma
  • florsocker
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda ihop ägg och socker.
  4. Tillsätt mjöl, kardemumma och mandelmassan som du river ner, blanda ihop och häll tillsist ner smöret.
  5. Smörj och bröa en springform, häll i smeten och ställ in i ugnen ca 25 minuter, det blev perfekt för mig.
  6. Låt svalna och ställ i kylen.
  7. Sikta florsocker över och servera med lättvispad grädde.

Tips på annat med semlor

Semmelmilkshake

Semmelmilkshake

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

2 Kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Semlor - i Köket med Anders - […] man inte ha vanliga semlor idag kan jag ju tipsa om min semmelkladdkaka […]
  2. Semmelmilkshake - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.