Den 11:e maj är det chokladbollens alldeles egen dag och vad passar bättre än att göra dessa galet goda chokladbollar som påminner om delicatobollar, fast väldigt mycket godare, dom fungerar desutam alldeles perfekt att frysa in så man har ett par extra på lager.

Receptet är inspirerat av massa liknande på nätet, jag har lagt till lite extra choklad i, det tycker jag blev bättre, spetsa gärne smeten med en skvätt rom eller någon annan sprit.

Det här inlägget är mitt gamla jag har haft, har bara ändrat datumet för att lyfta upp det.

Chokladbollar eller delicatobollar

 

90 min
15 – 20 st

Ingredienser

4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 msk kakao
2 msk kallt kaffe
50 g ljus choklad
1 msk vaniljpulver

100 g ljus choklad
50 g mörk choklad
kokos

Gör så här

  • Mixa ner havregrynet till smulor.
  • Vispa smöret och florsockret till en kladdig massa och blanda sedan i kaffet.
  • Blanda i vaniljpulver, kakao och havregryn och blanda till en smet.
  • Smält 50 gram ljus choklad och ha i smeten, rör tills det blir en fin smet.
  • Ställ in bunken i kylen mins 30 minuter.
  • Ta ut ur kylen och forma till bollar, jag tycker ca 35 gram styck är lagom.
  • Ställ in bollarna i frysen ca 30-40 minuter.
  • Smält 100 g ljus och 50 g mörk choklad (det går även bra med bara ljus om man vill det) och ta ut bollarna ur frysen.
  • doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla sedan snabbt i kokos (chokladen stelnar snabbt).
  • Ställ in i kylen en stund innan servering, det fungerar även frysa in dom.

Testa gärna min chokladbollsmilkshake också.

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chokladbollsmilkshake - I Köket Med Anders - […] Chokladbollar (delicato) […]
  2. Chokladbollsmilkshake - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.