*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***
Det va länge sedan jag gjorde någon dessert här hemma nu och när jag fick syn på att rabarberna är påväg upp så kom jag på att jag har ju massor av rabarber kvar i frysen. Så jag fick en idé och till den tänkte jag mig en citronglass, jag använde typ samma gamla vanliga glassrecept jag brukar använda och hade i lite citron i.
Citronglass
50 min
4 portioner
Ingredienser
4 äggulor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
2 citroner, zest och saft
Gör så här
- Vispa ägg, socker och citronzest pösigt.
- Blanda i grädde och mjölk.
- Kör i glassmaskin ca 40 minuter och frys sedan in glassen en timme eller två innan servering, helst längre, den smälter ganska lätt annars.
Recept på hela desserten kommer senare när jag komponerat ihop den, men jag tänkte använda ihop med bl a min ingefärsmaräng jag gjorde tidigare i veckan.
Jag kan verkligen rekomendera den här glassen till mina lakritsmaränger, supergott
Kolla gärna några av mina andra glassrecept här nedanför
Tips! (annonslänk)
Behöver du en glassmaskin så har KitchenTime massor att välja på *
* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks