Det va länge sedan jag gjorde någon dessert här hemma nu och när jag fick syn på att rabarberna är påväg upp så kom jag på att jag har ju massor av rabarber kvar i frysen. Så jag fick en idé och till den tänkte jag mig en citronglass, jag använde typ samma gamla vanliga glassrecept jag brukar använda och hade i lite citron i.

Citronglass

50 min

4 – 6 port

Ingredienser

4 äggulor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
2 citroner, zest och saft

Gör så här

  • Vispa ägg, socker och citronzest pösigt.
  • Blanda i grädde och mjölk.
  • Kör i glassmaskin ca 40 minuter och frys sedan in glassen en timme eller två innan servering, helst längre, den smälter ganska lätt annars.

Recept på hela desserten kommer senare när jag komponerat ihop den, men jag tänkte använda ihop med bl a min ingefärsmaräng jag gjorde tidigare i veckan.

Kolla gärna in några av mina andra glassrecept:

Vaniljglass med smörkolasås
Dulce de Leche glass
Cookie dough glass

citronglass

Jag kan verkligen rekomendera den här glassen till mina lakritsmaränger, supergott

Lakritsmaräng