Här kommer recept på en riktigt syrlig dessert, perfekt om man inte vill avsluta middagen med en maffig chokladdessert som gör att man vill ligga i soffan direkt efter desserten, servera med ett syrligt vin eller varför inte äppelmust.
Ugnsbakad rabarber kan man göra på många sätt med olika smaksättningar, t ex jordgubbssaft, men här har jag använtvanilj och kardemumma som smaksättning.
Ugnsbakad rabarber
20 min
4 port
Ugnsbakad rabarber
3 rabarbersjälkar
1 dl vatten
1/2 dl honung
1/2 dl socker
1/2 tsk mortlad kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
Ingefärsmaräng
Citronglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar och skala den.
- Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka tills socker och honung har löst sig.
- Lägg rabarbern i en ugnsform och häll över den varma vätskan.
- Kör in i ugnen ca 10 minuter, beroende på tjocklek, den ska vara mjuk rakt igenom.
- Häll av vätskan och frys gärna in hälften för att göra en granité, resten låter du svalna och använder som en connsommé.
Trackbacks/Pingbacks