*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Gin & Tonic Milkshake, hör bara på namnet, milkshake är ju gott och Gin och Tonic är gott, så varför inte slå två flugor i en smäll när Lejonet & Björnen släpper en Gin & Tonic glass. Lejonet & Björnen gör fantastiskt bra glass, det finns många bra glasstillverkare i detta avlånga land och just Lejonet & Björnen är en av favoriterna.

Nu gjorde dom ett samarbete med Lydén destilleri som gör fantastiskt bra gin och Ekobryggeriet som nog är min favorit av Svensk tonic. Glassmästare Anders Lejonbjörn fixade till en glass med smak av gin & tonic, ganska besk, med smak av lingon sen granskott som kommer från granskottstonicen, en lite mer vuxen smak på glassen helt enkelt.

Gin & Tonic Milkshake

Milkshake är ju inte svårt att göra men jag va osäker på om det här skulle fungera, men värt ett test som jag tycker blev riktigt bra, kanske lite för mycket beska för vissa men det tror att om man byter tonic mot en neutral så blir det mindre beskt. Jag använde mig av den som finns i glassen och det är en granskottstonic som är väldigt besk.

Jag använde ju precis den gin och tonic som används i glassen, men ta det du har hemma eller känner för, jag kan tänka mig att Ekobryggeriets rabarbertonic skulle göra sig bra i den här.

}

5 min

1 stort glas

Ingredienser

220 g Gin & Tonic glass
5 cl gin
10 cl tonic
1 skopa glass att toppa med

Gör så här

  1. Mät upp allt i en blender eller ett högt glas till en stavmixer, matberedare går också bra och enklast är om man ställer den på en våg. Har du ingen våg så är det ungefär lite mindre än hälften av förpackningen, så tänk en halv förpackning per glas inkl kula på toppen.
  2. Mixa tills den blir helt klumpfri och häll upp i ett passande glas.
  3. Toppa med en kula glass om du vill eller varför inte vispad grrädde och några lingon.
Gin & tonic milkshake

Jag har ju en del milkshakes här på sidan sedan tidigare så kika gärna in dom, här hittar du milkshake kategorin.

Tips! (annonslänk)

KitchenTime har massor av blenders om du behöver en, kolla in där…

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.