För några veckor sedan hörde sig  killarna på Smaka Mera av sig till mig och undrade om jag hade lust att testa ett glas från dom, vi kom överens om ett IPA-glas eftersom dom misstänkte att det var min favoritöl av vad dom hade sett på Instagram.

Så jag fick hem ett glas snyggt förpackat i ett papprör som ni ser här nedan, älskar när saker är förpackat snyggt, i förpackningen finns även en liten folder med lite bra info.

Smaka mera IPA-glas
Snygg förpackning.

Jag hade aldrig druckit ur ett IPA glas tidigare så det var en ny upplevelse för mig, glaset har en bred fot som är räfflad för att så ölet blir mer syrsatt och får mer smak och kupan gör så att dofterna koncentreras mot näsan.

Jag började med att testa med en Brooklyn East India Pale Ale som jag har druckit många av och känner igen i smaken.
Skumkronan blev hög och låg kvar länge och fastnade på kanterna, mycket trevligt.
Eftersom kupan är smal så hamnar dofterna rätt i näsan när man dricker, mycket mer än jag är van vid och det gör att det även smakar mer.
Smaken inbillar jag mig iallafall är kraftigare än ett vanligt glas.

Skumkrona
Efter fem minuter ligger mycket av skummet fortfarande kvar.

För att ta reda på mer skillnader mot ett vanligt glas testade jag även att hälla upp i ett provsmakarglas för att jämföra skum, doft och smak.

Skummkronan vart betydligt högre, ca 3 fingrar högt och det stannade kvar längre i IPA-glaset jämfört med det andra som nästan var obefintlig.
Doften vart mycket starkare och koncentreras mer mot näsan när man dricker.
Smaken var lite tydligare i IPA-glaset.

Så slutsatsen blir att IPA-glaset fungerar riktigt bra med IPA.

Ölglastest
Test mot vanligt glas.

Glasets breda fot är skön att hålla i och kvalitén känns bra, glaset får högsta betyg av mig, dricker du mycket IPA så köp minst ett, jag kommer att beställa flera.

Ska du köpa ölglas så gör det från Smaka mera, det kommer jag göra i framtiden, glasen är snygga och noga utvalda, dom säljer även whiskeyglas.

Smaka Meras hemsida finns även en kunskaps sida med lexikon över olika öl, humle, malt och jäst, samt en blogg om senaste ölnyheterna.

Glasen kostar mellan 99:- -139:-/ st beroende på hur många man beställer.