*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för KitchenTime ***

Pasta Carbonara,en favorit från det italienska köket, så enkelt, snabbt och gott. Jag gjorde en Carbonara med Västerbottensost, dels för att min ICA-butik inte hade parmesanost och dels för att jag älskar Västerbottensost.

Jag tycker att det går jättebra att byta ut parmesan mot Västerbottensost, det blir ju desutom bättre för klimatet med en Svensk ost så det är ju bra.

Carbonara med Västerbottensost

Det här receptet inspirerades jag till från Paolo Roberto, orginalreceptet hittar du hos mina vänner på Köket.se. Vill du lära dig mer om det Italienska köket så måste jag tipsa om Paolo Robertos matlagningkurs hos Kökets kurser*.

carbonara med västerbottensost

En carbonara går väldigt snabbt att göra och du slänger ihop allt medans spagettin kokar, sen är det bara att blanda ihop allt i stekpannan, Enkelt och snabbt, oftast då det är godast.

}

10-15 min

4 portioner

Ingredienser

400 g spagetti
1 msk olivolja
1 msk smör
300 g rökt sidflösk (eller bacon)
2 vitlöksklyftor
4 ägg
1/2 tsk salt
80 g Västerbottensost (ca 1 dl)
80 g pecorinoost (ca 1 dl)
svartpeppar

Till servering
mer riven ost
svartpeppar
ev äggula

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt förpackningen.
  2. Skär ner fläsket i mindre tärningar och stek i olivolja och smör tillsammans med vitlöksklyftorna, stek på medelvärme ca 5 minuter utan att fläsket får för mycket färg. Släng vitlöken efteråt.
  3. Vispa äggen med saltet.
  4. Riv ostarna och blanda.
  5. När Spagettin kokat klart så lägger du ner den i pannan med fläsket, häll på vispade äggen och hälften av osten. Ta av från plattan och blanda om tills det börjar stelna, ha i resten av osten och svartpeppar.
  6. Lägg upp på tallrikar och toppa med mer riven Västerbottensost och pecorino, nymald svartnar och eventuellt rå äggula om du vill. 
carbonara med västerbottensost
carbonara med västerbottensost
carbonara med västerbottensost
carbonara med västerbottensost
carbonara med västerbottensost
carbonara med västerbottensost

Ja som ni ser, en god carbonara slänger man ihop på en kvart inklusive förberedelser och en riktig carbonara innehåller inte grädde som många recept har. Då är det något annant, typ pasta med baconsås eller nått och det har jag en här sedan tidigare på bloggen.

Tips! (annonslänk)

Vill du lära dig mer om Italiensk matlagning så rekomenderar jag varmt Paolo Robertos kurs hos Kökets Kurser* som även har några andra bra kurser* som jag också rekomenderar.

Tipsa mig gärna med idéer vad man kan göra i en tryckkokare, lämna en kommentar nedanför. Jag har t ex testat potatis, ris, pulled pork och risotto.

Sociala medier

Glöm inte bort att följa mign på YouTubeInstagram och Facebook om du inte redan gör det.

Relaterade inlägg

* = länkar markerade med * (stjärna) är affiliatelänkar, vilket betyder att jag får provision om du klickar på dom och sedan handlar. Jag blir jätteglad om du gör det då det hjälper mig att fortsätta driva min blogg och YouTube.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.