Pasta Carbonara,en favorit från det italienska köket, så enkelt, snabbt och gott. Jag gjorde en Carbonara med Västerbottensost, dels för att min ICA-butik inte hade parmesanost och dels för att jag älskar Västerbottensost.
Jag tycker att det går jättebra att byta ut parmesan mot Västerbottensost, det blir ju desutom bättre för klimatet med en Svensk ost så det är ju bra.
Carbonara med Västerbottensost
En carbonara går väldigt snabbt att göra och du slänger ihop allt medans spagettin kokar, sen är det bara att blanda ihop allt i stekpannan, Enkelt och snabbt, oftast då det är godast.
10-15 min
4 portioner
Ingredienser
400 g spagetti
1 msk olivolja
1 msk smör
300 g rökt sidflösk (eller bacon)
2 vitlöksklyftor
4 ägg
1/2 tsk salt
80 g Västerbottensost (ca 1 dl)
80 g pecorinoost (ca 1 dl)
svartpeppar
Till servering
mer riven ost
svartpeppar
ev äggula
Gör så här
- Koka spagettin enligt förpackningen.
- Skär ner fläsket i mindre tärningar och stek i olivolja och smör tillsammans med vitlöksklyftorna, stek på medelvärme ca 5 minuter utan att fläsket får för mycket färg. Släng vitlöken efteråt.
- Vispa äggen med saltet.
- Riv ostarna och blanda.
- När Spagettin kokat klart så lägger du ner den i pannan med fläsket, häll på vispade äggen och hälften av osten. Ta av från plattan och blanda om tills det börjar stelna, ha i resten av osten och svartpeppar.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med mer riven Västerbottensost och pecorino, nymald svartnar och eventuellt rå äggula om du vill.
Ja som ni ser, en god carbonara slänger man ihop på en kvart inklusive förberedelser och en riktig carbonara innehåller inte grädde som många recept har. Då är det något annant, typ pasta med baconsås eller nått och det har jag en här sedan tidigare på bloggen.
Sociala medier
Glöm inte bort att följa mign på YouTube, Instagram, Facebook och nu även TikTok , om du inte redan gör det.
0 kommentarer