Det här inlägget är ett samarbete med Kitchentime.se

Nu runt Midsommar är det färskpotatisens tid, du kanske har odlat egen som redan har kommit upp eller så kan man hitta till ett väldigt lågt kilopris i butikerna och är det väldigt mycket potatis du ska äta så kan denna smidiga potatisskalare med vev vara lämpligt som jag i samarbete med kitchentime fått testa.

Potatisskalare med vev

Till det här receptet har jag i samarbete med KitchenTime.se använt en potatisskalare från Nordwik Sweden, det är en sån där klassisk med vev och som är väldigt enkelt att skrubba och skala potatis med, själv tycker jag det är ganska jobbigt och trist att skrubba för hand så det här var väldigt smidigt. Ju längre man vevar desto mer skalat blir det, jag tog bara ett par varv för att få önskat resultat.

Det följer även med en salladsslunga så att du lätt kan torka salladen efter att du sköljt den.

Potatisskalare kostar 399:- och just nu och fram till den 23/6 2017 kan du få 10% rabatt på den med koden ”ikoketmedanders10”.

potatisskalare kitchentime

Matjesmacka med färskpotatis

Första testet med den här potatisskalare blev en sommarklassiker, färskpotatis med matjessill som jag serverade på en bit hårt tunnbröd, enkelt och väldigt gott, det funkar ju även bra att ta med sig ut på en picknick. Till det här dracks det som sig bör en kall pilsner samt nubbe.

30 min

2 portioner

Ingredienser

ca 10 st färskpotatis
1 ask matjessill (200 g)
1/2 rödlök
1 knippe färsk gräslök
gräddfil
2 skivor hårt tunnbröd
smör
salt till potatiskoket

kall pilsner
nubbe

Gör så här

  • Koka upp potatisvatten och salta med ca 1/2 msk per liter vatten, montera samtidigt ihop potatisskalaren och kör potatisen tills du tycker den är lagom skrubbad, jag gillar när det är lite skal kvar.
  • Lägg ner potatisen i det kokande vattnet och sjud tills dom är klara, smartast är att använda ungefär samma storlek på alla potatisarna.
  • Bröd smör på brödskivorna, lägg på potatis, matjessill, rödlök, gräslök och gräddfil.
  • Servera med öl och nubbe, en riktig sommarklassiker.
potatisskalare_kitchentime

Häll i 1 1/2 liter vatten och önskad mängd potatis

potatisskalare kitchentime

Veva tills du får önskat resultat, ca en minut tar det för 700 g potatis för att bli helt skalad

matjesmacka med färskpotatis

Servera på hårt bröd ute i det fria med öl och nubbe

Vinn en egen potatisskalare med vev

matjesmacka med färskpotatis

Vill du vinna dig en egen potatisskalare från Nordwik Sweden ska du besöka mitt Instagramkonto @ikoketmedanders där jag just nu tävlar ut en, hoppas du vill vara med och lycka till.

Det här inlägget är ett samarbete med Kitchentime.se

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.