Idag blev det en laxwrap på grejerna jag fick med mig hem från sojaprovningen i tisdags. En väldigt snabb och enkel rätt, jag vände laxen i lite kryddor och sotade den lite snabbr i en het panna.

Laxwrap

}

25 min

4 portioner

Ingredienser

Laxen
1 förp. färsk salmalax
1 msk rökt poaprikapulver
1/2 msk flinksalt
1 tsk muscovadosocker
1 msk sesamfrön, jag använde nån svart sort som jag fick

Dressing
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
2 msk forellrom
1/2 citron, saft och zest
salt

Tillbehör
4 st tunnbröd
krasse
forellrom
lite strimlad fänkål
lite mixad sallad

Gör så här

  1. Blanda kryddorna till laxen.
  2. Vänd laxen i kryddblandningen och sesamfrön.
  3. Stek i en torr panna på hög värme ca en minut på ena sidan och ställ sedan i kylen en stund.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
  5. Ta ut laxen och skär i tunna skivor.
  6. Lägg ihop allt i tunnbröd och forma till wrap.
laxwrap

Sociala medier

Jag finns även på YouTubeInstagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.