Nu har jag använt min nya Crock-Pot igen, den här gången testade jag att köra hela revben och krydda den som carnitas.

Jag har inspirerats lite från Jonas Crambys recept på carnitas ifrån hans senaste bok Taco Loco som jag tycker alla borde äga.

Tjocka revben lämpar sig bättre till långkok än vanlig fläskkarré enligt mig, benen gör att det blir saftigare.

Det går alldeles utmärkt att använda en gryta med lock och köra i ugnen om man inte har en Crock-Pot, kör på ca 130 grader i ca 7-8 timmar då, men jag måste verkligen rekommendera en Crock-Pot då den är smidigare att lämna hemma igång och den går över i varmhållningsläge då den kokat klart.

Så här gjorde jag min carnitas på tjocka revben i Crock-Poten

Ingredienser till minst 4 Pers

2 kg tjocka revben
3 msk chilipulver
3 msk paprikapulver, gärna rökt
3 msk farinsocker
1 msk salt
2 apelsiner
1 burk öl (33 cl)
1 dl rapsolja
10 vitlöksklyftor, eller efter smak
1 röd chili, finhackad
2 kanelstänger
2 gula lökar i klyftor

Gör så här

  • Blanda kryddorna.
  • Lägg revbenen i botten på Crock-Poten (eller grytan) och häll över kryddblandningen och lasera in det lite.
  • Häll på ölen, pressa 1 1/2 av apelsinerna och ha i oljan.
  • Mosa vitlöksklyftorna och lägg i lite här och var tillsammans med, lök och chili.
  • Skiva sista halvan av apelsinen och lägg skivorna överst.

tjocka-revben-i-crock-pot

  • Kör igång Crock-Poten på low i 8 timmar.
  • När den kokat klart, så lyfter du ur köttet och drar isär det och tar bort benen, sen blandar du in lite av vätskan så att det blir lite saftigare. ( har du den senaste Crock-Poten med stekfunktion så är det bara att starta det och reducera ner vätskan).

tjocka-revben-i-crock-pot-2

  • Servera som taco, eller i bröd med t ex syrad rödlök och avokado.

tjocka revben

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Nathalie Sjögren

    Intressant. En Crock-Pot hade jag inte hört talas om innan. Det ser läckert ut.

    Svara
    • i Köket med Anders

      Det är smidigt med en crock-pot, men jag använder den för sällan, smidigt att långkoks medans man inte är hemma, sen sätter den på varmhållning när det är klart.

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.