När jag gör Carnitas här hemma så gör jag alltid väldigt mycket, som räcker hela helgen och lite till, om man har kvar till på måndagen passar en carnitaspasta väldigt bra, snabtt, enkelt och otroligt gott.

Carnitaspasta

Det är bara att ta carnitasen man jhar kvar och fräsa på med lite lök och sen tillsätta grädde, smaka upp med salt, peppar och gärna lite tabasco, servera sedan med t ex spagetti och toppa med lite inlagd rödlök och pico de gallo, eller varför inte guacamole om man mot förmodan har det kvar.
15 min

4 portioner

Ingredienser

500 g carnitas
1 röd lök, hackad
5 dl grädde
tabasco efter smak
salt och svartpeppar efter smak
smör till stekning

pasta, t ex spagetti

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningarna-
  2. Fräs på löken i lite smör och ha i carnitasen.
  3. Häll i grädden och låt det puttra medans pastan kokas.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev tabasco.
Carnitaspasta
Carnitaspasta
Carnitaspasta
Servera gärna ed lite inlagd rödlök och pico de gallo om du har

Tips på andra TexMex recept

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.